onsdag 26 april 2017

Sköna maj, välkommen! Fira Valborg i Borås - #blogg100 dag 57


Det är dags för den sköna vårmånaden maj att göra entré men innan dess ska så klart våren sjungas in, brasorna eldas och ett och annat vackert och tankeväckande vårtal hållas. Vi ger dig så klart lite tips på hur du kan fira in våren i Borås.

Stora torget
I stan börjar firandet kl 17.30 med en parad från Knalletorget till Rådhustrappan. Det är Borås Kulturskolas ungdomsorkester som spelar och paraderar. 17.45 blir det musik vid rådhustrappan och kl 18.00 välkomsttalar Eva Stenbäcken. Därefter blir det vårsånger av Borås manskör och sedan vårtal av Hanna Lassing, VD på Kanico.

Annelundsparken
Här arrangerar Immanuelskyrkan valborgsfirande från kl 20.00. Det blir vårbrasa med vårtal av Ida Legnemark samt underhållning av Borås Brassband och vårkör. Öppet café i Sturegården från kl 18.30.

Sjöbonäs
Kl 16.00 Uppstart med medhavd fika och gemenskap för alla åldrar
Kl 17.20 Manskören övar
Kl 18.00 Valborgsfirande med manskör, vårtalare Ruben Brunegård. Därefter invigs nya grillplatsen på udden. Medtag korv att grilla.

Ekhagen
Bjuder på Valborgsfirande kl 20.00 med Claes Björnram, manskör, vårbrasa och servering.

Stationsparken i Fristad
Här blir det musik, sång, vårtalare och naturligtvis en eld. Programmet börjar kl 19.00 och det hela arrangeras av Fristad Folkhögskola, Missionskyrkan, Fristad musikskola, Fristad hembygdsförening, Svenska kyrkan, SMU Scoutkår och Fristads KFUK/KFUM Scoutkår.

Bredared
Här blir det vårfirande vid hembygdsgården i Hjälmryd från kl 19.00. Efter vårtalet och att kören sjungit stämmer alla in i Sveriges nationalsång. Lotter kommer finnas till försäljning med fina priser.

Anders Kihl
Kinnarumma
I Kinnarumma inleds kvällen med knytkalas och grillning vid Lundskullegården från kl 18.00. Senare blir det traditionsenligt Valborgseld uppe vid kullen vid den gamla kyrkoruinen, vårtal, sång och avslutande fyrverkeri.

Har du fler tips om Valborgsfiranden i Borås med omnejd så kommentera gärna nedan.

Dessutom går ju traditionsenligt Teknistkortegen genom staden. Kortegen startar från Sven Eriksonsgymnasiet och går sedan genom staden. Det brukar vara väldigt mycket folk, så se till att vara på plats i god tid. kl 18.45 startar det hela.

Annat att hitta på i helgen hittar du såklart i vår evenemangskalender på boras.com
--------------------------------------------
Den här bloggposten (dag 57, 26 april) är en del av #blogg100

#blogg100 är en utmaning som startades av Fredrik Wass och nu kommer tillbaka för sjätte gången/året. Du kan läsa mer om #blogg100 här. Tanken är kort och gott att blogga varje dag i 100 dagar. Något som kan låta lättare än vad det troligen är i realiteten.
Därför! behöver vi dig. Vill du vara med lägger du en kort beskrivning om vad du vill blogga om, en kort beskrivning av dig själv (och gärna en bild, eller en länk till en bild, som vi får använda på bloggen) och skickar till anders.kihl at boras.com - har du en massa inspiration är du så klart välkommen att lägga in flera bloggposter. Skriv också gärna vilken/vilka dagar under 100-dagarsperioden som du vill att vi publicerar just dina gästbloggposter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar