fredag 21 april 2017

Succé för barnguidningar i Borås - #blogg100 dag 52


I julas provade vi i liten skala att göra en särskild guidning, bland den offentliga konsten i Borås, för barn. Under våren genomför vi ytterligare guidningar som är särskilt anpassade för att väcka intresset hos den yngre skaran, för konsten på gator och torg.

På annandag påsk var det premiär för vårens upplaga och runt 30 vuxna och mestadels barn vandrade runt i stadskärnan för att titta på, känna på och få spännande information om alltifrån små installationer och målningar till gigantiska skulpturer och muralmålningar.

Guidningarna är något kortare än normalt, både avstånds- och tidsmässigt och guiden anpassar innehållet för att kidsen ska tycka att det är spännande. Vill man uppleva mer på egen hand kan man få med sig ett litet uppdrag där man kan tävla med föräldrar, syskon eller kompisar och upptäcka mer konst.

Missade du den första får du givetvis fler chanser i vår, redan den 7 maj kan du återigen samla hela gatans barnaskara och gå på upptäcktsfärd i Borås. Vuxna betalar en liten avgift, men barnen följer självklart med gratis. Du hittar guidningarna och bokar dina vuxenbiljetter på ticketmaster.

Stina Hallhagen
Vill du veta mer om konstupplevelser, guidningar, utställningar m m så kika in på boras.com.

Vi vill ge dig nya intryck!
En hel värld av känslor, intryck, färg och form, allt inom gångavstånd i centrum. Nära till en kopp kaffe, en bit mat eller bara en välbehövlig paus för att smälta intrycken.

Konst i världsklass och den väntar på dig i staden som galleri. Fler guidningar, museer och gallerier hittar du på boras.com/stadensomgalleri


--------------------------------------------
Den här bloggposten (dag 52, 21 april) är en del av #blogg100

#blogg100 är en utmaning som startades av Fredrik Wass och nu kommer tillbaka för sjätte gången/året. Du kan läsa mer om #blogg100 här. Tanken är kort och gott att blogga varje dag i 100 dagar. Något som kan låta lättare än vad det troligen är i realiteten.

Därför! behöver vi dig. Vill du vara med lägger du en kort beskrivning om vad du vill blogga om, en kort beskrivning av dig själv (och gärna en bild, eller en länk till en bild, som vi får använda på bloggen) och skickar till anders.kihl at boras.com - har du en massa inspiration är du så klart välkommen att lägga in flera bloggposter. Skriv också gärna vilken/vilka dagar under 100-dagarsperioden som du vill att vi publicerar just dina gästbloggposter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar