tisdag 25 april 2017

Sveriges finaste rastplats i Borås - #blogg100 dag 56


Det var ett antal år sedan nu som Boråstorpet utsågs till Sveriges finaste rastplats, men jag skulle säga att det fortfarande stämmer. Däremot upplever man det inte som en rastplats utan mer som ett väldigt trevligt ställe att åka och ta en fika på. Här kan man grilla på en av de fina grillplatserna runt den lilla sjön och sedan ta en promenad på en av slingorna runt området.

Knalleslöjdarna sköter om caféet på Boråstorpet och säljer även hantverk, allt från smörknivar till fina trasmattor.

Erica Burman
För att ta sig till Boråstorpet från Borås kör du på 40:an mot Göteborg, kör av vid Biltema, kör över motorvägen, ta höger in på Segloravägen och följ sedan skylt mot Boråstorpet.

Boråstorpet har öppet helger i maj och dagligen i juni, juli och augusti klockan 11-17. Söndagen den 5 juni är det vårmarknad och under sommaren är det sedan olika aktiviteter som till exempel träsnideri, korgmakeri och stickcafé på söndagarna.

http://www.hemslojden.org/forening/borastorpet/

Tycker du också att det är Sveriges finaste rastplats? Ta en tur till Boråstorpet och se efter.

--------------------------------------------
Den här bloggposten (dag 56, 25 april) är en del av #blogg100

#blogg100 är en utmaning som startades av Fredrik Wass och nu kommer tillbaka för sjätte gången/året. Du kan läsa mer om #blogg100 här. Tanken är kort och gott att blogga varje dag i 100 dagar. Något som kan låta lättare än vad det troligen är i realiteten.

Därför! behöver vi dig. Vill du vara med lägger du en kort beskrivning om vad du vill blogga om, en kort beskrivning av dig själv (och gärna en bild, eller en länk till en bild, som vi får använda på bloggen) och skickar till anders.kihl at boras.com - har du en massa inspiration är du så klart välkommen att lägga in flera bloggposter. Skriv också gärna vilken/vilka dagar under 100-dagarsperioden som du vill att vi publicerar just dina gästbloggposter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar