söndag 16 april 2017

Ta chansen och visa Borås från sin bästa sida - #blogg100 - dag 47


Vad skulle du säga om att låta en italienare följa med dig på din nästa löprunda? Varför inte plocka lingon med en japan eller baka gräddbullar med en irländare? Det som är vanligt för dig är exotiskt för en turist och nu har du chansen att dela med dig av dina upplevelser i en satsning från Turistrådet Västsverige som kallas "Meet the locals."

Som "local" får du en chans att upptäcka nya kulturer och dela med dig av allt din egen lilla del av världen har att erbjuda och visst vore det roligt om vi kunde stoltsera med våra egna Borås-ambassadörer? Passa på att visa upp stadens skulpturer och street art samtidigt som du tipsar om dina egna små smultronställen, för som boråsare vet du ju precis vart ni ska gå. 

Västsverige besöks årligen av miljontals turister och många av dem letar efter just dessa typer av upplevelser och framför allt genuina möten. Skulle du vara intresserad av att bli en "local" är det lika enkelt som att surfa in på meetthelocals.se och göra en intresseanmälan. Där lämnar du dina kontaktuppgifter och sedan får du hjälp med att beskriva den vardagsupplevelse du vill dela med dig av, sedan är det bara att invänta en nyfiken gäst som vill delta i din aktivitet. 

Marcus Grönskog
Som "local" bestämmer du själv hur lång tid du vill lägga på aktiviteterna och när det passar dig. Du kan till och med ta betalt om du vill! Du bestämmer alltid själv om du vill gå vidare med en förfrågan eller inte, det är alltså okej att tacka nej till en gäst. Passa på att visa Borås från sin bästa sida och lär dig samtidigt något oväntat från en turist med sina egna unika erfarenheter och berättelser. Vilken plats vill du visa först?--------------------------------------------

Den här bloggposten (dag 46, 15 april) är en del av #blogg100

#blogg100 är en utmaning som startades av Fredrik Wass och nu kommer tillbaka för sjätte gången/året. Du kan läsa mer om #blogg100 här. Tanken är kort och gott att blogga varje dag i 100 dagar. Något som kan låta lättare än vad det troligen är i realiteten.

Därför! behöver vi dig. Vill du vara med lägger du en kort beskrivning om vad du vill blogga om, en kort beskrivning av dig själv (och gärna en bild, eller en länk till en bild, som vi får använda på bloggen) och skickar till anders.kihl at boras.com - har du en massa inspiration är du så klart välkommen att lägga in flera bloggposter. Skriv också gärna vilken/vilka dagar under 100-dagarsperioden som du vill att vi publicerar just dina gästbloggposter.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar