lördag 29 april 2017

Tåg mot Rustansberg! Tag plats! - #blogg100 dag 60


Den är liten, men upplevelsen är desto större. Ett av Borås ganska gömda och kanske något udda besöksmål är miniatyrjärnvägen vid Sandlid/Rustansberg. En fullt åkbar miniatyrjärnväg med autentisk omgivande miljö med alltifrån tunnlar, stationsbyggnader, semaforer och andra signalsystem. Har du aldrig varit där? Gör ett besök, jag kan garantera att det är värt det.

Publikdagarna för året är klara så boka in dem i kalendern och se till att förbereda dig på en del väntan om det är trivsam väderlek. Publikdagarna brukar nämligen vara enormt populära och köerna ringlar sig ofta lång av nyfikna tågresenärer. Blir väntan lång kan du köpa fika i kiosken vid järnvägen för att stilla otåliga barn och hungriga magar så du kan vara lugn. Numera går det också utmärkt att betala med kort i kiosken där du även kan köpa biljetter till din tågupplevelse. Om det är dyrt? Nej 25 för de stora och 15 för de små. Jag har nog svårt att rekommendera en upplevelse där du får mer för pengarna.

Trafikdagarna för året ser ut som följer:
28 maj Trafikdag för allmänheten 10.00 – 14.00
8 juli Trafikdag för allmänheten 12.00 – 15.00
9 juli Trafikdag för allmänheten 10.00 – 14.00
6 augusti Trafikdag för allmänheten 10.00 – 14.00
2 september Trafikdag för allmänheten 12.00 – 15.00
3 september Trafikdag för allmänheten 10.00 – 14.00

Självklart hittar du även trafikdagarna som facebookevent på föreningens facebooksida.

Anders Kihl
Är ni stora grupper, vill arrangera ett barnkalas eller liknande på banan går det också bra. Grupper kan boka aktiviteter på andra dagar och tider än trafikdagarna genom föreningens hemsida bmas.se.

Se till att boka in ett eller flera datum och ta med hela familjen till banan. Det är en fantastisk upplevelse och bara att se de härligt engagerade föreningsmedlemmarna som genomför trafikdagarna är en upplevelse i sig. Här går man verkligen all in för att förstärka den autentiska känslan med tidstypisk klädsel m m.

Tåg mot Rustansberg! Tag plats! Vi ses.

--------------------------------------------
Den här bloggposten (dag 60, 29 april) är en del av #blogg100

#blogg100 är en utmaning som startades av Fredrik Wass och nu kommer tillbaka för sjätte gången/året. Du kan läsa mer om #blogg100 här. Tanken är kort och gott att blogga varje dag i 100 dagar. Något som kan låta lättare än vad det troligen är i realiteten.
Därför! behöver vi dig. Vill du vara med lägger du en kort beskrivning om vad du vill blogga om, en kort beskrivning av dig själv (och gärna en bild, eller en länk till en bild, som vi får använda på bloggen) och skickar till anders.kihl at boras.com - har du en massa inspiration är du så klart välkommen att lägga in flera bloggposter. Skriv också gärna vilken/vilka dagar under 100-dagarsperioden som du vill att vi publicerar just dina gästbloggposter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar