lördag 22 april 2017

Tjuvsläpp för hittaut.nu - #blogg100 dag 53


Det är dags igen för galet populära hittaut.nu men först gör vi en liten tillbakablick. 2013 introducerades hittaut.nu i Borås och blev direkt en succé. 2015 i samband med O-Ringen i Borås lämnades projektet över till O-Ringen AB som vidareutvecklade konceptet ytterligare. Nu är det dags igen för en uppfräschning och hittaut.nu har designats om från grunden på många plan. Under 2017 genomförs hittaut.nu på inte mindre än 20 orter i Sverige.

Jan Hilding
Vi hade förmånen att träffa Jan Hilding, projektledare för hittaut.nu i Borås (bl a, han är en man med många strängar på sin lyra).

- Inför året lämnade O-Ringen över ägandet av hittaut.nu till Svenska Orienteringsförbundet, ett helt naturligt steg i utvecklingen. En ny profil har tagits fram och i dagarna har den nya hemsidan satts i drift, vilket blir ett lyft då fler funktioner finns för deltagaren. Borås sidor håller som bäst på att uppdateras med aktuell info, vilket blir klart efter helgen som kommer. En ny app är inom kort klar och kommer att presenteras även den under de närmaste veckorna.

Den stora frågan, när kommer kartan?
- Den stora huvudkartan håller på att tryckas just nu och denna släpps lördag 6 maj på Borås Turistbyrå och kommer att finnas på utlämningsplatser från måndag 8 maj. Men innan dess så gör vi ett "tjuvsläpp" den 22 april i samband med Linnémarschen och Adventure Walk. Tidigare år har en uppgift för deltagarna på Adventure Walk varit att hitta bokstäver utmed banan. I år får deltagarna en Hittaut/Adventure Walk-karta där dom registrerar 6 st checkpoints utmed banan. I och med detta
Anders Kihl
väcker vi förhoppningsvis nyfikenheten hos alla de friluftsintresserade familjer som går Adventure Walk.

- Vår plan från början var att släppa den stora kartan under Linnémarschen, men med allt nytt med Hittaut och Linnémarschens genomförande blev detta orealistiskt att genomföra. Nu kopplar vi istället ihop våra båda friskvårdsarrangemang på ett naturligt sätt.

Alla information du behöver på hittaut.nu--------------------------------------------
Den här bloggposten (dag 53, 22 april) är en del av #blogg100

#blogg100 är en utmaning som startades av Fredrik Wass och nu kommer tillbaka för sjätte gången/året. Du kan läsa mer om #blogg100 här. Tanken är kort och gott att blogga varje dag i 100 dagar. Något som kan låta lättare än vad det troligen är i realiteten.

Därför! behöver vi dig. Vill du vara med lägger du en kort beskrivning om vad du vill blogga om, en kort beskrivning av dig själv (och gärna en bild, eller en länk till en bild, som vi får använda på bloggen) och skickar till anders.kihl at boras.com - har du en massa inspiration är du så klart välkommen att lägga in flera bloggposter. Skriv också gärna vilken/vilka dagar under 100-dagarsperioden som du vill att vi publicerar just dina gästbloggposter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar