onsdag 31 maj 2017

110 000 boråsare firas med Robin Bengtsson på scen - #blogg100 dag


Nu ställer vi till med kalas för Borås rekordmånga invånare. Den 6 juni, på nationaldagen, firar vi både nationaldag och att vår stad växer och nu nått 110 000 invånare. Robin Bengtsson spelar live på Stora torget, det blir barnkalas och välkomnande av nya svenskar.

Programmet för dagen ser ut som följande:

Stora torget
12.00–14.00 Barnkalas
13.30 Barnguidning av konst
14.00 Festtal till boråsarna. Robin Bengtsson går på scen

Stadsparken
13.30 Välkomnande av nya svenskar
15.00 Nationaldagsfirande

Maria Karlsson
Dessutom kommer vi ha ett minitåg som kör en rutt i stan. Åk med från Stora torget och hoppa av vid Stadsparken, eller åk med hela varvet och hoppa av när tåget kommer tillbaka till torget igen. Tåget körs mellan klockan 12-14 samt mellan klockan 15-16 och stationen hittar du på Stora Brogatan i höjd med MQ.

För den som vill gå med i nationaldagsparaden går det bra att ansluta direkt från Stora torget efter Robins spelning. Häng då på paraden som passerar torget strax innan kockan 15 och delta i det traditionsenliga nationaldagsfirandet i parken.

Varmt välkomna, hoppas vi ses!

Dagen arrangeras av Borås Stad, Borås City, Borås TME och Bestyrelsen för Nationaldagen.

--------------------------------------------
Den här bloggposten (dag 92, 31 maj) är en del av #blogg100

#blogg100 är en utmaning som startades av Fredrik Wass och nu kommer tillbaka för sjätte gången/året. Du kan läsa mer om #blogg100 här. Tanken är kort och gott att blogga varje dag i 100 dagar. Något som kan låta lättare än vad det troligen är i realiteten.

Därför! behöver vi dig. Vill du vara med lägger du en kort beskrivning om vad du vill blogga om, en kort beskrivning av dig själv (och gärna en bild, eller en länk till en bild, som vi får använda på bloggen) och skickar till anders.kihl at boras.com - har du en massa inspiration är du så klart välkommen att lägga in flera bloggposter. Skriv också gärna vilken/vilka dagar under 100-dagarsperioden som du vill att vi publicerar just dina gästbloggposter.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar