onsdag 24 maj 2017

Bryt dig fri från normer - #blogg100 dag 85


I dag har jag och mina kollegor gått en utbildning i HBTQIA-frågor. Utbildningen har eller ska alla anställda i Borås Stad få och det förverkligar löftet som Kommunfullmäktiges ordförande Per-Olof Höög gav i sitt invigningstal på Borås första Pride 2016. Nu är det 2017 och kunskap behövs fortfarande och lång tid framöver. Kunskap minskar fördomar och minskade fördomar minskar rädsla och oro som i sin tur kan leda till hat och förtryck.

Har du, din organisation, ditt företag, din förening eller arbetsplats inte fyllt er kunskapsluckor? Gör det! Ta kontakt med RFSL Borås eller motsvarigheten på din ort för att boka ett utbildningstillfälle.

2017 är det dags för Borås andra Pride. Ett ypperligt tillfälle till kunskapsinhämntning, att jobba för förändring och att stå upp för alla människors lika värde och rättigheter. Men också ett tillfälle att njuta, umgås och ha kul för att fira och manifestera de framsteg som gjorts på senare år.

Anders Kihl
Borås Pride går av stapeln den 15-17 juni och innehåller föreläsningar, skapande verksamhet, utställningar, föreställningar och hel massa andra programpunkter (håll utkik, programmet släpps inom kort). Givetvis blir det också en färgsprakande parad och en hejdundrande avslutning på Stora torget i Borås med konsert där Dismissed och Smash Into Pieces står på scenen.

Boka in datumen, håll koll på boraspride.se och social medier för att hålla dig uppdaterad om allt som händer så ses vi på Borås Pride!--------------------------------------------
Den här bloggposten (dag 85, 24 maj) är en del av #blogg100

#blogg100 är en utmaning som startades av Fredrik Wass och nu kommer tillbaka för sjätte gången/året. Du kan läsa mer om #blogg100 här. Tanken är kort och gott att blogga varje dag i 100 dagar. Något som kan låta lättare än vad det troligen är i realiteten.

Därför! behöver vi dig. Vill du vara med lägger du en kort beskrivning om vad du vill blogga om, en kort beskrivning av dig själv (och gärna en bild, eller en länk till en bild, som vi får använda på bloggen) och skickar till anders.kihl at boras.com - har du en massa inspiration är du så klart välkommen att lägga in flera bloggposter. Skriv också gärna vilken/vilka dagar under 100-dagarsperioden som du vill att vi publicerar just dina gästbloggposter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar