torsdag 18 maj 2017

Det finns en framtid, i Fristad! - #blogg100 dag 79


Helgen den 20-21 maj firar man i Fristad och du är varmt välkommen oavsett om du bor där eller ej. Det finns något härligt levande och sprudlande över Fristad, strax utanför Borås. En fantastisk livsmedelsbutik, livaktiga föreningar inom en rad områden och idrotter och nu samlar man traditionella aktiviteter och evenemang med nya för att fira att intresseföreningen Framtid Fristad firar 10 år.

För drygt ett år sedan fick torget i Fristad en konstnärlig utsmyckning av hög kaliber. Den lokalt baserade men internationellt kända konstnärinnan och skulptrisen Eva Hilds fantastiska Knot pryder nu torget och är vackert belyst kvällstid.

Några nya skulpturer blir det mig veterligen inte den här gången, men fest i dagarna två med tårtkalas, vårmarknad, allsång, musikparad, ponnyridning och mycket mycket mer. Lördagen den 20 är det aktiviteter koncentrerade kring Fristads centrum.

Anders Kihl
Söndagen den 21 är det den traditionella Mölarpsdagen med aktiviteter i anslutning till kvarnen. Bara kvarnen och omgivningarna är i sig väl värda ett besök i den ljuvliga vårtiden.

Du hittar hela programmet på boras.com och kan självklart läsa mer på framtidfristad.se.

--------------------------------------------
Den här bloggposten (dag 79, 18 maj) är en del av #blogg100

#blogg100 är en utmaning som startades av Fredrik Wass och nu kommer tillbaka för sjätte gången/året. Du kan läsa mer om #blogg100 här. Tanken är kort och gott att blogga varje dag i 100 dagar. Något som kan låta lättare än vad det troligen är i realiteten.

Därför! behöver vi dig. Vill du vara med lägger du en kort beskrivning om vad du vill blogga om, en kort beskrivning av dig själv (och gärna en bild, eller en länk till en bild, som vi får använda på bloggen) och skickar till anders.kihl at boras.com - har du en massa inspiration är du så klart välkommen att lägga in flera bloggposter. Skriv också gärna vilken/vilka dagar under 100-dagarsperioden som du vill att vi publicerar just dina gästbloggposter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar