lördag 20 maj 2017

Det var en gång... - #blogg100 dag 81


Som traditionen bjuder är Kulturföreningen Tåget tillbaka med ännu ett sommarspel. Precis som vanligt är platsen den anrika parkteatern strax utanför entrén till Borås djurpark. Eller precis som vanligt förretsten, på senare år får man väl tillägga då, en gång i tiden började man faktiskt sina sommarspel utomhus i Ramnaparken.

Parkteatern får under året en del ansiktslyftningar och under våren renoverades taket. Fantastiskt kul att den gamla teaterbyggnaden får leva vidare och kan husera fler föreställningar och andra evenemang.

Så sommarspelet då, jo som vanligt handlar det om ett äventyr för hela familjen och en stor ensemble med skådespelare, dansare och sångare på scenen. Över 30 st landar det in på i år och tillsammans med dem får vi ge oss in i sagornas värld. Det blir lite som ett klassiskt medley med välkända sagor som Askkungen, Prinsessan på ärten o s v. Allt vävs ihop i familjemusikalform till en nyskriven berättelse med namnet "Det var en gång...".

Ta med familjen, släkten och samla vännerna. Tåget sommarspel brukar vara fullkomlig magi. Under pausen brukar man kunna köpa enklare fika, korv, läsk och dylikt utanför teatern. Dessutom kanske en och annan karaktär från föreställningen dyker upp och busar med barnen eller rent av farmor.

Håll i hatten. Bokar du biljetter före den 1 juni får du dem till halva priset. Du köper biljetterna på kulturbiljetter.se.

Anders Kihl
Här är speldatumen för året:
30 juni 18.00
2 juli 15.00
4 juli 18.00
5 juli 18.00
7 juli 18.00
9 juli 15.00
10 juli 18.00
17 juli 18.00
18 juli 18.00
19 juli 18.00

--------------------------------------------
Den här bloggposten (dag 81, 20 maj) är en del av #blogg100

#blogg100 är en utmaning som startades av Fredrik Wass och nu kommer tillbaka för sjätte gången/året. Du kan läsa mer om #blogg100 här. Tanken är kort och gott att blogga varje dag i 100 dagar. Något som kan låta lättare än vad det troligen är i realiteten.

Därför! behöver vi dig. Vill du vara med lägger du en kort beskrivning om vad du vill blogga om, en kort beskrivning av dig själv (och gärna en bild, eller en länk till en bild, som vi får använda på bloggen) och skickar till anders.kihl at boras.com - har du en massa inspiration är du så klart välkommen att lägga in flera bloggposter. Skriv också gärna vilken/vilka dagar under 100-dagarsperioden som du vill att vi publicerar just dina gästbloggposter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar