måndag 15 maj 2017

Du kan vara med och tävla på SM-veckan - #blogg100 dag 76


Det finns oändligt många sätt att bli en del av sommarens idrottsliga folkfest, SM-veckan Borås 2017. Den här sticker kanske ut lite mer än andra, du kan nämligen vara med och tävla i SM och även om det kanske kan te sig lite osannolikt så kan faktiskt random människa (eller människor, för man behöver faktiskt vara minst tre) ta hem SM-guldet i 3x3 basketen.

Basketen har nämligen något så ovanligt som en helt öppen anmälan på sina tävlingar. Självklart blir upplevelsen mycket trevligare om du har vissa förkunskaper, men du kan sätta ihop vilken lagkonstellation du önskar och behöver inte ha licensierade spelare eller något i den stilen.

Vi träffade Magnus Stråhle på Borås Basket, som är lokal arrangör, för en kort pratstund.

- 3x3 är gatans version av basket – lite enklare och mer avskalad, men hårdare och mer fysisk. Nu söker vi lagen som vill utmana om SM-titeln. På damsidan finns fortfarande plats för tio lag, medan det på herrsidan endast återstår sex platser. Representationen just nu är från Stockholm, Göteborg, Solna och Helsingborg. Max fyra spelare per lag. När får vi första Borås-laget? undrar Stråhle.

Svenska Mästerskapen i 3x3 avgörs för femte året i rad under SM-veckan, i år tillbaka i Borås! SM spelas för damer och herrar (min. ålder 16 år) och har plats för 10 lag per klass, reserverad plats för regerande mästare samt arrangörsförening.
Anmäl dig här, men skynda det finns bara plats för ett begränsat antal lag.

De andra sätten att bli en del av SM-veckan då? Ja du kan naturligtvis uppleva den som publik. Veckan är en idrottslig folkfest av sällan skådat slag och den största SM-veckan genom tiderna med 50 idrotter. Stadskärnan och arenorna längre ut kommer sprudla av folkliv, puls och härlig atmosfär, dessutom blir det massor av aktiviteter, prova på, föreläsningar, uppträdande och mycket mycket mer under veckan.

Anders Kihl
Vill du komma nära evenemanget, men kanske inte riktigt så nära att du står på basketplanen kan du vara med som volontär och göra en insats som är oerhört viktig för stora evenemang. Läs mer och anmäl ditt intresse på teamboras.se.

Allt som rör idrotter, kringaktiviteter m m uppdateras löpande på smveckan.se där du också hittar information om logi och allt annat du behöver veta.

Följ också i alla sociala kanaler för att hålla dig up to date med allt kul som händer.

--------------------------------------------
Den här bloggposten (dag 76, 15 maj) är en del av #blogg100

#blogg100 är en utmaning som startades av Fredrik Wass och nu kommer tillbaka för sjätte gången/året. Du kan läsa mer om #blogg100 här. Tanken är kort och gott att blogga varje dag i 100 dagar. Något som kan låta lättare än vad det troligen är i realiteten.

Därför! behöver vi dig. Vill du vara med lägger du en kort beskrivning om vad du vill blogga om, en kort beskrivning av dig själv (och gärna en bild, eller en länk till en bild, som vi får använda på bloggen) och skickar till anders.kihl at boras.com - har du en massa inspiration är du så klart välkommen att lägga in flera bloggposter. Skriv också gärna vilken/vilka dagar under 100-dagarsperioden som du vill att vi publicerar just dina gästbloggposter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar