lördag 6 maj 2017

En fördjupad upplevelse av No Limit - #blogg100 dag 67


När jag själv besöker något resmål, ett museum eller liknande älskar jag att gå på en guidning. Jag tycker att det förmerar upplevelsen, visst det är härligt att strosa runt i sin egen takt också, men det ena utesluter ju inte det andra. Likadant tror jag att det är med vår gatukonstfestival No Limit, en stor del av upplevelsen är självklart känslan i stan, att se konstnärerna i full fart med målningarna. En massa färgburkar, liftar som rör sig upp och ner utmed husväggar, rörelsen, pulsen, atmosfären. Ja det finns så klart även informationsskyltar vid de verk som skapas under pågående festival, men jag rekommenderar dig ändå att följa med på en guidning.

Under pågående festival fångar våra duktiga guider upp en massa information, anekdoter, roliga händelser. Ja de suger helt enkelt i sig som svampar av allt som händer och växer fram på väggar, för att kunna förmedla till våra besökare och ge en intressant, spännande och fördjupande bild av varje konstnär och verk.

Vid årets festival, 3-10 september finns redan ett flertal klara tillfällen för guidningar och du kan boka dem redan idag (det är faktiskt ganska många som redan gjort det) via ticketmaster.se eller över disk hos oss på Borås Turistbyrå. Nytt för den här festivalen är att vi tar en liten avgift för guidningarna, för att säkerställa kvalitén och upplevelsen. Guidegrupperna blir betydligt mindre för att alla ska höra riktigt bra och komma nära både guiden och de mindre konstverken. Varje guide har en ordentlig väst med inbygda högtalare av god kvalitet och headset, allt för att det ska bli så bra som möjligt för dig som följer med.

Det pågår löpande en massa guidningar i Borås, redan i morgon (söndag) kan du ta med barnen på en konstupplevelse särskilt för dem. Läs mer om barnguidningar här. Genom länken hittar du även datum och tider för guidningar bland den offentliga konsten i Borås. Under sommaren erbjuder vi flera tillfällen att uppleva verken från tidigare års No Limit festivaler tillsammans med ett urval av stadens alla vackra och spännande skulpturer.

Stina Hallhagen
Får du inte nog ändå? Härligt du är en riktig kulturnörd? Läs vidare på boras.com/stadensomgalleri - där hittar du alltid aktuella utställningar, vernissager och guidningar både i det offentliga rummet, på museer och gallerier.

Varmt välkommen att följa med på en guidning och uppleva kulturen i Borås. Mer information om No Limit hittar du på nolimitboras.com.

Vi vill ge dig nya intryck!
En hel värld av känslor, intryck, färg och form, allt inom gångavstånd i centrum. Nära till en kopp kaffe, en bit mat eller bara en välbehövlig paus för att smälta intrycken.

Konst i världsklass och den väntar på dig i staden som galleri. Fler guidningar, museer och gallerier hittar du på boras.com/stadensomgalleri

--------------------------------------------
Den här bloggposten (dag 67, 6 maj) är en del av #blogg100

#blogg100 är en utmaning som startades av Fredrik Wass och nu kommer tillbaka för sjätte gången/året. Du kan läsa mer om #blogg100 här. Tanken är kort och gott att blogga varje dag i 100 dagar. Något som kan låta lättare än vad det troligen är i realiteten.

Därför! behöver vi dig. Vill du vara med lägger du en kort beskrivning om vad du vill blogga om, en kort beskrivning av dig själv (och gärna en bild, eller en länk till en bild, som vi får använda på bloggen) och skickar till anders.kihl at boras.com - har du en massa inspiration är du så klart välkommen att lägga in flera bloggposter. Skriv också gärna vilken/vilka dagar under 100-dagarsperioden som du vill att vi publicerar just dina gästbloggposter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar