fredag 12 maj 2017

En lördag för små... och stora i Borås - #blogg100 dag 73


Passa på och ta en riktigt skön vårlördag i Borås! Jodå väderleksprognosen ser, åtminstone i skrivande stund, ut som att värmen ska återvända. Det händer massor av kul grejer i Borås i helgen och det bästa av allt, jag vill påstå att ni kan göra alla grejerna tillsammans, hela familjen.

Öppet hus på Borås Brandstation
Södra Älvsborgs Räddningstjänstförbund slår upp sina portar och visar brandstationen bakom kulisserna med en massa spännande aktiviteter. Jodå, det är helt okej att tycka att brandbilar är spännande även om man är 10+, 40+ också för den delen. Mellan kl 10.00-13.00 kan du kika på och ta del av bl a följande:

• Moderna fordon och utrustning liksom veteranfordon
• Prova på-stationer, exempelvis handbrandsläckning och HLR
• Möjlighet att bli Knattebrandman och få diplom
• Förevisning av insats vid trafikolycka och spisbrand
• Teckningstävling för de mindre
• Information om hur man utbildar sig till brandman, heltid och i beredskap samt brandingenjör
• Korv med bröd för alla fikasugna
• Träffa Civilförsvarsförbundet som informerar och pysslar energihalsband

Från Knalleland till Lekland
Hela lördagen förvandlas Knalleland till Lekland när man bjuder in till barnens dag. Du kan träffa en trollkarl, hoppa i hoppborgar, kliva in i en zorb-boll, skjuta prick på fotbollsmål, tävla i fem-kamp och en hel massa annat skoj. Alla aktiviteter är gratis, men självklart är även alla butiker öppna om ni blir shoppingsugna eller vill stoppa något i magen.

Stadsjakten
är kanske inte något för hela familjen att delta i, men under stora delar av lördagen kommer deltagarna att röra sig runt i Borås centrala delar och utföra spännande uppdrag, mer eller mindre spektakulära. Att bara strosa runt på en shoppinglördag i centrum, fika och njuta och samtidigt passa på att se och heja på alla de tokiga upptågen och deltagarna i Stadsjakten är ju en happening i sig.

Läs mer på stadsjakten.nu


Bilar och hojar
Finns det behov av att dela på familjens intresseområden en aning kanske några finner glädje i vackra fordon på Vårmönstringen för bil & mc på Almenäs. Upp emot 500 fordon och mångdubbelt antal fordonsentusiaster samlas på Almenäs mellan 10.00-15.00 för att prata förgasare, krom, putsning, custombyggen eller bara njuta av andras underverk. Läs mer på boras.com.

Anders Kihl
De delarna av familjen som inte är så sugna på bilar kan med fördel ta en sväng till för säsongen nyöppnade Quality Outlet Åhaga, som slog upp dörrarna under gårdagen. Här finns garanterat något för hela familjen när det gäller shopping med 1.000-tals varumärken upp till 90% under ordinarie pris. Gå direkt på infon på boras.com eller läs gårdagens djuplodande postning där vi recenserar årets upplaga av Sveriges bästa outlet.

Skulle det mot förmodan inte vara något som känns helrätt för dig/er? Ta en kik i vår evenemangskalender där vi listar det mesta som händer i Borås.

--------------------------------------------
Den här bloggposten (dag 73, 12 maj) är en del av #blogg100

#blogg100 är en utmaning som startades av Fredrik Wass och nu kommer tillbaka för sjätte gången/året. Du kan läsa mer om #blogg100 här. Tanken är kort och gott att blogga varje dag i 100 dagar. Något som kan låta lättare än vad det troligen är i realiteten.

Därför! behöver vi dig. Vill du vara med lägger du en kort beskrivning om vad du vill blogga om, en kort beskrivning av dig själv (och gärna en bild, eller en länk till en bild, som vi får använda på bloggen) och skickar till anders.kihl at boras.com - har du en massa inspiration är du så klart välkommen att lägga in flera bloggposter. Skriv också gärna vilken/vilka dagar under 100-dagarsperioden som du vill att vi publicerar just dina gästbloggposter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar