måndag 8 maj 2017

En underbar ekvation på Textilmuseet - #blogg100 dag 69


Under lördagen var det vernissage på Textilmuseet, för Faig Ahmeds utställning Ekvation. Den består av ett ganska litet antal verk, däremot är verken desto större, maffigare och mer intressanta.

Så här skriver Textilmuseet om utställningen; "Den azerbajdzjanske konstnären och skulptören Faig Ahmed utforskar mönster och symboler i orientaliska mattor och omformar dem i nya berättelser som tar över hela rummet. Separatutställningen är hans första i Norden och visar nya platsspecifika verk och unika metoder. Ahmed är ansedd som en av de tio mest intressanta textilkonstnärer just nu och har fått mycket internationell uppmärksamhet."

Väggarna pryds av vackert belysta verk som ackompanjeras av stämningsfull musik. Mitt i rummet står en gigantisk varp som spänner från golv till tak och över en golvyta om säkert femton meter.

De allra mest spännande med verken är övergången från  traditionella mattor till skulpturala tredimensionella textila skapelser som fullkomligen växer ut från väggen de är placerade på. Det är som att intrycken aldrig vill ta slut, ju mer man tittar desto mer spännande detaljer finner man.

Utställningen pågår hela sommaren på Textilmuseet, där det naturligtvis också finns en hel massa andra upplevelser, utställningar, den fantastiska provgarderoben och DIY-ytan där du kan pyssla och vara med och skapa kollaborativa verk.

Anders Kihl
Ekvation kan du se ända fram till den 24 september och du hittar all information på textilmuseet.se. Gå dit - utställningen är minst sagt värd ett besök.

Vi vill ge dig nya intryck!
En hel värld av känslor, intryck, färg och form, allt inom gångavstånd i centrum. Nära till en kopp kaffe, en bit mat eller bara en välbehövlig paus för att smälta intrycken.

Konst i världsklass och den väntar på dig i staden som galleri. Fler guidningar, museer och gallerier hittar du på boras.com/stadensomgalleri

--------------------------------------------
Den här bloggposten (dag 69, 8 maj) är en del av #blogg100

#blogg100 är en utmaning som startades av Fredrik Wass och nu kommer tillbaka för sjätte gången/året. Du kan läsa mer om #blogg100 här. Tanken är kort och gott att blogga varje dag i 100 dagar. Något som kan låta lättare än vad det troligen är i realiteten.

Därför! behöver vi dig. Vill du vara med lägger du en kort beskrivning om vad du vill blogga om, en kort beskrivning av dig själv (och gärna en bild, eller en länk till en bild, som vi får använda på bloggen) och skickar till anders.kihl at boras.com - har du en massa inspiration är du så klart välkommen att lägga in flera bloggposter. Skriv också gärna vilken/vilka dagar under 100-dagarsperioden som du vill att vi publicerar just dina gästbloggposter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar