fredag 5 maj 2017

hittaut.nu med picknick-korgen i Borås - #blogg100 dag 66


hittaut.nu är inget hitte-på men det är en perfekt aktivitet att hitta på i Borås nu när vårens varma solstrålar börjar vara mer frekventa. I morgon (läs 6 maj) finns hela hittut-gänget på Borås Turistbyrå för att kicka igång årets säsong fullt ut och den stora kartan släpps. Varmt välkommen in mellan kl 10.00-14.00.

För att ge lite mer kött på benen kring nyheterna så tog vi ett snack med Hestra IF:s hittaut-expert Jan Hilding, som listar fem nyheter.

Inför årets hittaut-säsong kommer du som deltar att se en rad nyheter, här listar jag 5 av dessa: 

1 - Ett helt nytt område
Älmås - området mellan Gånghestervägen och "nya 27:an" är ett enastående vackert område dit hittaut hittills inte har hittat. Nu får du chansen att få uppleva detta storskogs-trollska område som deltagarna på O-Ringen i Borås gav uppskattande omdömen.

2, Tillgängliga checkpoints i centrum
Du som använder rullstol, rullator eller kanske vandrar med barnvagn har nu en uppförstorad citykarta med checkpoints som är fullt tillgänglighetsanpassade. Den perfekta dagsutflykten för äldreboende, gruppboende, daglig verksamhet eller annan organisation. Dessa är markerade med ett hjul i beskrivningen.

3, En helt ny hemsida med en ny design är under uppbyggnad
Inom kort blir även den nya - och uppdaterade - appen färdig. OBS: du som är "gammal" hittaut:are" måste skapa ett nytt konto på den nya hemsidan.

Anders Kihl
4. Ny och större skala
Därmed blir kartan mer lättläst och tydlig.

5. Fler checkpoints direkt
På kartan finns 90 st checkpoints markerade. Nummer 1-50, som finns i Borås Västra skogar & Borås City, aktiveras nu på lördag 6/5. Nummer 51-90 som finns i Borås Östra-Sydöstra delar finns även dom med på kartan, men sätts ut och blir aktiva torsdag den 25 maj.

Hämta din karta,- plocka checkpoints till fots, cykel, rullstol eller vad som passar dig bäst. Och du - ta med picknick-korgen!

--------------------------------------------
Den här bloggposten (dag 66, 5 maj) är en del av #blogg100

#blogg100 är en utmaning som startades av Fredrik Wass och nu kommer tillbaka för sjätte gången/året. Du kan läsa mer om #blogg100 här. Tanken är kort och gott att blogga varje dag i 100 dagar. Något som kan låta lättare än vad det troligen är i realiteten.

Därför! behöver vi dig. Vill du vara med lägger du en kort beskrivning om vad du vill blogga om, en kort beskrivning av dig själv (och gärna en bild, eller en länk till en bild, som vi får använda på bloggen) och skickar till anders.kihl at boras.com - har du en massa inspiration är du så klart välkommen att lägga in flera bloggposter. Skriv också gärna vilken/vilka dagar under 100-dagarsperioden som du vill att vi publicerar just dina gästbloggposter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar