söndag 28 maj 2017

Konstguidningar i högsommarBorås - #blogg100 dag 89


Sugen på en konstupplevelse och en skön promenad genom stan. Under högsommaren i juli och augusti erbjuder vi guidningar varje vecka. Följ med våra duktiga guider på en visning av den offentliga konsten i Borås. Vi blandar och ger bland nio meter höga skulpturer, 27 meter höga muralmålningar och mindre street art-installationer.

Den offentliga konsten i Borås är unik. Stadskärnan fylls av nästan ett hundratal skulpturer, installationer och gigantiska muralmålningar. Verk skapade av internationellt kända konstnärer för Borås Internationella Skulpturbiennal och gatukonstfestivalen No Limit Street Art Borås. Under guidningen får du information om skulpturbiennalen, No Limit Street Art, verken, konstnärerna och en och annan spännande anekdot.

Guidningen utgår från Textile Fashion Center (Skaraborgsvägen 3) och kostar 60 kr/person (barn- och ungdom, under 18 år går med kostnadsfritt och behöver inte boka biljett). Du har chansen hela sommaren och skulle du föredra att gå på egen hand är du varmt välkommen in till oss på Borås Turistbyrå för att hämta en karta och prata lämpliga promenadvägar med oss. Givetvis finns också digitalt kartmaterial om du föredrar att gå med mobil eller padda.


Guidningen tar cirka 1,5 timma och omfattar en promenad på 4-5 km tillsammans med våra guider. Boka din guidningen direkt på ticketmaster.se.

Stina Hallhagen
Har du barn med dig, egna eller andras, kan du med fördel hämta eller ladda ner BoråsGo och få in ett lekfullt spelmoment i konsten. Det handlar om att hitta olika skulpturer eller street art-verk och svara på några enklare frågor om varje verk.

Vi vill ge dig nya perspektiv!
En hel värld av känslor, intryck, färg och form, allt inom gångavstånd i centrum. Nära till en kopp kaffe, en bit mat eller bara en välbehövlig paus för att smälta intrycken. Konst i världsklass och den väntar på dig i staden som galleri. Fler guidningar, museer och gallerier hittar du på boras.com/stadensomgalleri

--------------------------------------------
Den här bloggposten (dag 89, 28 maj) är en del av #blogg100

#blogg100 är en utmaning som startades av Fredrik Wass och nu kommer tillbaka för sjätte gången/året. Du kan läsa mer om #blogg100 här. Tanken är kort och gott att blogga varje dag i 100 dagar. Något som kan låta lättare än vad det troligen är i realiteten.

Därför! behöver vi dig. Vill du vara med lägger du en kort beskrivning om vad du vill blogga om, en kort beskrivning av dig själv (och gärna en bild, eller en länk till en bild, som vi får använda på bloggen) och skickar till anders.kihl at boras.com - har du en massa inspiration är du så klart välkommen att lägga in flera bloggposter. Skriv också gärna vilken/vilka dagar under 100-dagarsperioden som du vill att vi publicerar just dina gästbloggposter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar