fredag 26 maj 2017

Limitless under No Limit - #blogg100 dag 87


Limitless under No Limit är en utställning att hålla koll på. Det är långväga gäster som vi varmt välkomnar till staden. Under No Limit 2015 besökte ett gäng drivna fotoentusiaster Borås för #attackfoto under festivalen. Lika delar foto, glädje och umgänge typ. Människor som träffas och har kul tillsammans men som alla delar den stora passionen för fotografering.

Nu kommer två av dessa attackfotografer till Borås för att ställa ut på Abecita Konstmuseum under No Limit. Så här skriver de själva om sig och sin utställning.

Duon ställer ut bilder på olika material och med en gränslös blandning av olika tekniker och uttryck. De kommer att visa allt från dokumentärfotografi till verk med avancerad bildbearbetning. Duon söker gränslösa uttryck som bjuder in betraktaren till sina egna tolkningar, verklighetsförankrade eller fantasifulla.

Per Björklund (PerPop)
Jag fotar allt möjligt, kameran hänger med i tid och otid. Gemensamma nämnaren är att jag jobbar mycket med bilderna i det digitala mörkrummet. Använder många olika material såsom papper, canvas, tyg och plast. Har utvecklat en teknik att efterbearbeta bilder printade på plast med en 3D-känsla och få en relief som jag gärna inramar med råmetall.

Det sammanhängande temat för mina bilder är ”KONST SOM BERÖR ELLER SOM TILLBEHÖR”

Jag flyttade till Gotland 2008, född på en annan ö, Lidingö utanför Stockholm. Har arbetat med bilder, reklam och dekorer i snart 25 år. Lika länge har jag varit bildprogrammet Photoshop trogen och även undervisat i detta ämne. Jag använder mig av Canonkameror.

Lars Lundqvist (arkland)
Jag använder kameran till att fånga verkligheten som jag råkar se den. Jag dras ofta till detaljernas estetik, ting med uttryck, linjer och poetiskt ljus. Ofta bearbetar jag mina bilder i olika datorprogram och använder olika tekniker för att få bilden som jag vill ha den. Jag bär alltid med mig en eller flera kameror. Webben är min primära ”utställningsplats” och delar nästan alla mina bilder på Flickr, Instagram, Facebook och Twitter.

Anders Kihl
Jag bor sedan 2008 på Gotland och jobbar med utvecklingen av digitalt kulturarv på Riksantikvarieämbetet i Visby. Mer konkret arbetar jag med digitaliseringsfrågor, framförallt nya medier, webb och kulturarv. Är utbildad arkeolog. Under den för-digitala eran undervisade jag i fotografi.

Du ser Limitless på Abecita Konstmuseum 5-10 september.

Vi vill ge dig nya intryck!
En hel värld av känslor, intryck, färg och form, allt inom gångavstånd i centrum. Nära till en kopp kaffe, en bit mat eller bara en välbehövlig paus för att smälta intrycken.

Konst i världsklass och den väntar på dig i staden som galleri. Fler guidningar, museer och gallerier hittar du på boras.com/stadensomgalleri

--------------------------------------------
Den här bloggposten (dag 87, 26 maj) är en del av #blogg100

#blogg100 är en utmaning som startades av Fredrik Wass och nu kommer tillbaka för sjätte gången/året. Du kan läsa mer om #blogg100 här. Tanken är kort och gott att blogga varje dag i 100 dagar. Något som kan låta lättare än vad det troligen är i realiteten.

Därför! behöver vi dig. Vill du vara med lägger du en kort beskrivning om vad du vill blogga om, en kort beskrivning av dig själv (och gärna en bild, eller en länk till en bild, som vi får använda på bloggen) och skickar till anders.kihl at boras.com - har du en massa inspiration är du så klart välkommen att lägga in flera bloggposter. Skriv också gärna vilken/vilka dagar under 100-dagarsperioden som du vill att vi publicerar just dina gästbloggposter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar