tisdag 2 maj 2017

Nu kan du njuta av djuren varje dag - #blogg100 dag 63


Ja du kanske redan besökt Borås Djurpark flera gånger i år. Nu kan du i alla fall njuta av den vackra parken dagligen, då man i helgen övergick från helgöppet till att ha öppet varje dag ända fram till den 31 augusti. Nu har man öppet 10.00-16.00 men under högsäsong från början av juli till mitten av augusti öppnar man redan 09.30 och stänger inte förrän 17.00.

Du kan nu också följa hur det nya elefanthusbygget växer fram i parken och under säsongen invigs också den nya bron som tar dig smidigt från entrén upp till savannområdet. Nytt för i år är Simbas lekplats och redan nu kan du klättra över hängbroar, gå balansgång och prova den kittlande rutschkanan. En del arbete återstår på evenemangsområdet och den 25 maj blir det full premiär och invigning med uppträdanden på Simbas scen.

Bor du nära eller i Borås gör du så klart bäst i att skaffa dig ett lejonkort, då kan du besöka parken så många gånger du vill under säsongen. Tyvärr får man väl säga har jag inte några barn i djurparksålder längre, men ett par besök i parken under året är ändå ett absolut måste. Naturligtvis är det fantastiskt att se djuren men jag kan även tycka att parken i sig är ett fantastiskt strövområde och att det är en njutning att bara gå en runda.

Anders Kihl
Inför ditt besök laddar du förslagsvis ner två appar för att få ut mesta möjliga av din dag i parken. Appen Borås Zoo ger dig all information om djuren, dagens program i parken med matningstider för djuren, var du själv kan äta, var barnen kan leka loss o s v. Simbas äventyr är ett slags geocachingliknande skattjakt i parken, perfekt att plocka fram när barnen blir lite rastlösa. Leta guldmynt i parken och var med och tävla om riktiga priser. Självklart hittar du apparna i AppStore och på Google Play.

Välkomna till Borås och Borås Djurpark. Mer info på boraszoo.se och självklart ska du följa i sociala medier för alla fantastiska sötchocker i form av djurbilder när du inte har möjlighet att vara på plats fysiskt i parken.

--------------------------------------------
Den här bloggposten (dag 63, 2 maj) är en del av #blogg100

#blogg100 är en utmaning som startades av Fredrik Wass och nu kommer tillbaka för sjätte gången/året. Du kan läsa mer om #blogg100 här. Tanken är kort och gott att blogga varje dag i 100 dagar. Något som kan låta lättare än vad det troligen är i realiteten.
Därför! behöver vi dig. Vill du vara med lägger du en kort beskrivning om vad du vill blogga om, en kort beskrivning av dig själv (och gärna en bild, eller en länk till en bild, som vi får använda på bloggen) och skickar till anders.kihl at boras.com - har du en massa inspiration är du så klart välkommen att lägga in flera bloggposter. Skriv också gärna vilken/vilka dagar under 100-dagarsperioden som du vill att vi publicerar just dina gästbloggposter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar