torsdag 25 maj 2017

Triathleter och swimrunners intar Borås - #blogg100 dag 86

Foto: CC-BY-2.0 Erik Thörnqvist
Ja det blir mycket multisportande i Borås den närmaste tiden. Helgen den 10-11 juni bjuder på fest för uthållighetsidrottare, när Colting & Co rullar in med Borås Triathlon på lördagen och Borås Swimrun på söndagen med inte mindre än fyra olika lopp. Vill man vara extra tuff kör man så klart båda dagarna.

Borås Triathlon erbjuder en halv Iron Man, d v s 1900 meter simning, 90 km cykel och 21 km löpning. Dessutom har man en sprintdistans för motionärer eller den som är lite ringrostig i sammanhangen, då handlar det om 750 meter simning, 20 km cykel och 5 km löpning.

Under söndagen tar Swimrun över, även det på Almenäs med omgivningar och nu handlar det om 27 tuffa sträckor med ömsom löpning och ömsom simning. Totalt 5 km simning och 29 km löpning över en förändring av 1100 höjdmeter. Men som tur är finns det även här en kortare variant om man tycker att det är lite för tufft.

Båda tävlingarna är så klart spännande att titta på och vid Almenäs kan man följa på ett bra sätt. Det brukar vara en hel del kända ansikten med på tävlingarna och både artisten Petter och tillika Daniel Adams-Ray har synts i startlistorna tidigare år. Får vi se dem i år igen?

Anders Kihl
Nästa chans får du under SM-veckan i Borås då du både kan titta på den svenska eliten i Triathlon. Det blir SM-tävlingar där simningen sker i Viskan, cyklingen kring den s k citybanan och löpningen går genom Stadsparken. Väldigt centrumnära och kul att följa således. Men det finns faktiskt en chans att delta även här då man även har ett motionslopp där vem som helst kan delta.

Så passa på att att njuta av stämningen och fantastiska multisportare. Du hittar mer info på borastriathlon.seborasswimrun.se och på smveckan.se.


--------------------------------------------
Den här bloggposten (dag 86, 25 maj) är en del av #blogg100

#blogg100 är en utmaning som startades av Fredrik Wass och nu kommer tillbaka för sjätte gången/året. Du kan läsa mer om #blogg100 här. Tanken är kort och gott att blogga varje dag i 100 dagar. Något som kan låta lättare än vad det troligen är i realiteten.

Därför! behöver vi dig. Vill du vara med lägger du en kort beskrivning om vad du vill blogga om, en kort beskrivning av dig själv (och gärna en bild, eller en länk till en bild, som vi får använda på bloggen) och skickar till anders.kihl at boras.com - har du en massa inspiration är du så klart välkommen att lägga in flera bloggposter. Skriv också gärna vilken/vilka dagar under 100-dagarsperioden som du vill att vi publicerar just dina gästbloggposter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar