måndag 22 maj 2017

Vårmarknad, en given tradition i Borås - #blogg100 dag 83


Höstmarknad är kanske det som mest är förknippat med en stark tradition kring marknader i Borås. Den har faktiskt anor så långt tillbaka som till 1750-talet. Men marknader i allmänhet kan väl knappast passa bättre någonstans än i Knallarnas huvudstad.

Vårmarknaden inträffar i samband med Kristi Himmelsfärdshelgen och i år innebär det marknad den 26-27 maj. Då samlas de moderna knallarna och dukar upp ett rejält smörgåsbord av marknadsstånd (omkring 1.000 meter brukar det faktiskt bli) och samsas med diverse organisationer och stadens butiker som ofta har spännande erbjudanden och/eller flyttar ut på gatan även de.

Anders Kihl
Vem har inte minnen från en marknad i Borås. Den där första struten klassiska marknadskarameller, balongen, karusellen, det spunna sockret eller kanske någon produkt man sällan ser någon annanstans, men bara måste köpa när den dyker upp på marknaden.

Fredag kl 10.00-18.00 och lördag 10.00-16.00 håller marknaden igång och det brukar vara härlig stämning och puls i stadskärnan.

Hoppas vi ses!--------------------------------------------
Den här bloggposten (dag 83, 22 maj) är en del av #blogg100

#blogg100 är en utmaning som startades av Fredrik Wass och nu kommer tillbaka för sjätte gången/året. Du kan läsa mer om #blogg100 här. Tanken är kort och gott att blogga varje dag i 100 dagar. Något som kan låta lättare än vad det troligen är i realiteten.

Därför! behöver vi dig. Vill du vara med lägger du en kort beskrivning om vad du vill blogga om, en kort beskrivning av dig själv (och gärna en bild, eller en länk till en bild, som vi får använda på bloggen) och skickar till anders.kihl at boras.com - har du en massa inspiration är du så klart välkommen att lägga in flera bloggposter. Skriv också gärna vilken/vilka dagar under 100-dagarsperioden som du vill att vi publicerar just dina gästbloggposter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar