torsdag 4 maj 2017

Vem får stadens nyckel 2017? - #blogg100 dag 65


Sedan 1990 utses årligen en Boråsambassadör. Det sker i samband med stadens födelsedag, den 29 juni och sedan ett antal år tillbaka kan den som önskar vara med och nominera personer till utmärkelsen. En utsedd jury tar sedan ställning till förslagen och kan också själva nominera personer. Juryn består för närvarande av kommunstyrelsens ordförande Ulf Olsson, förste vice ordförande Annette Carlson samt representanter för Borås Näringsliv, Hanna Lassing ordförande och Mikael Rosendahl vice ordförande.

Förra året flyttades firandet av stadens födelsedag samt ceremonin kring årets Boråsambassadör till Stadsparken. Då stod triathleten Shahrzad Kiavash på scenen och fick ta emot utmärkelsen samt den vackra stiliserade nyckeln till staden. Även i år sker firandet i Stadsparken så boka redan nu in torsdagen den 29 juni.

Anders Kihl
I år sammanfaller dessutom stadens födelsedag väldigt lägligt med premiären på Sommartorsdagarna® och dagen efter kickar SM-veckan Borås 2017 igång så jag kan lova att det kommer bli full fart i hela staden.

Du kan läsa mer på boras.com/borasambassador (där hittar du också en lista på alla tidigare ambassadörer) eller direkt nominera den som du tycker borde bli Boråsambassadör 2017 till info@boras.com (vi vill ha ett namn samt en kort motivering, senast den 16 maj).
--------------------------------------------
Den här bloggposten (dag 65, 4 maj) är en del av #blogg100

#blogg100 är en utmaning som startades av Fredrik Wass och nu kommer tillbaka för sjätte gången/året. Du kan läsa mer om #blogg100 här. Tanken är kort och gott att blogga varje dag i 100 dagar. Något som kan låta lättare än vad det troligen är i realiteten.

Därför! behöver vi dig. Vill du vara med lägger du en kort beskrivning om vad du vill blogga om, en kort beskrivning av dig själv (och gärna en bild, eller en länk till en bild, som vi får använda på bloggen) och skickar till anders.kihl at boras.com - har du en massa inspiration är du så klart välkommen att lägga in flera bloggposter. Skriv också gärna vilken/vilka dagar under 100-dagarsperioden som du vill att vi publicerar just dina gästbloggposter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar