torsdag 1 juni 2017

Konst i världsklass i lilla Borås - #blogg100 dag 93


INTI
Foto: Björn Linder
Den är färgglad och uttrycksfull. Den är omtalad. Och den är gratis. Jag pratar om den offentliga konsten i Borås. Något som enligt mig får Borås att gå från att vara en helt vanlig stad, till att sticka ut och bli något nytt och coolt.

Idag vill jag berätta om en av anledningarna till att jag är en stolt boråsare. Jag heter Gustav Svenungsson, 23 år, arbetar som sociala medier-strateg på reklambyrån Beyond Communication här i Borås.

Peeta
Visst finns det mycket i den här staden som är fantastiskt och jag har alltid trivts här. Men jag har märkt en sak. Den senaste tiden har en stolthet bubblat fram inom mig, som får mig att vilja snapchata varenda byggnad i Borås för att visa omvärlden vilken grym stad det här är.

Förutom att No Limit Street Art passar bra till vår textil- och designstad, samt våra lokala konstnärer som Adam Algotsson (Appear37) och det otroliga marknadsföringsvärdet som No Limit har gett utanför stadens gränser, så finns det något annat som jag gillar.

Carolina Falkholt
Man behöver inte va särskilt konstintresserad, påläst eller kulturell för att ta del av den och för att tycka, tänka och känna något kring de många målningar som finns i staden. Det är nåt förenande över det, som gör att alla boråsare kan möta konsten vardagligen och delta i nån sorts ständig konstvandring. Ofta stannar folk till vid Alfred Nobel på Sandwalls plats, gjord av en av världens främsta artister, Kobra. Många lägger upp en bild på Instagram, i nuläget är det 4420 bilder upplagda på #nolimitboras.

Jag blir väldigt glad av det här och när jag berättar om min hemstad för vänner i andra städer så är det alltid No Limit jag berättar om först. Lilla Borås, en stad som många mest åker förbi, har konst i världsklass, tillgänglig för alla året om. Det är verkligen något att vara stolt över.

No Limit intar staden igen den 3-10 september i år. Missa inte det!
Gustav Svenungsson

Jag tycker om de flesta målningarna, men mina favoriter ser du ovan insprängda i texten.

Följ mig i sociala medier!
Instagram: gustavsvenungsson
Snapchat: gsvenungsson
Twitter: gsvenungsson
--------------------------------------------
Den här bloggposten (dag 93, 1 juni) är en del av #blogg100

#blogg100 är en utmaning som startades av Fredrik Wass och nu kommer tillbaka för sjätte gången/året. Du kan läsa mer om #blogg100 här. Tanken är kort och gott att blogga varje dag i 100 dagar. Något som kan låta lättare än vad det troligen är i realiteten.

Därför! behöver vi dig. Vill du vara med lägger du en kort beskrivning om vad du vill blogga om, en kort beskrivning av dig själv (och gärna en bild, eller en länk till en bild, som vi får använda på bloggen) och skickar till anders.kihl at boras.com - har du en massa inspiration är du så klart välkommen att lägga in flera bloggposter. Skriv också gärna vilken/vilka dagar under 100-dagarsperioden som du vill att vi publicerar just dina gästbloggposter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar