tisdag 6 juni 2017

Kultur och gratis är gott - #blogg100 dag 98


I sommar har du chansen att uppleva Konstmuseets skatter utan att det kostar ”ett nickel”. Från och med den 10 juni till den 27 augusti får du denna fantastiska möjlighet.

Vad kan du då se?
Just under denna period visas två utställningar. Med vernissage den 10 juni visas utställningen Kännbart.

Att undersöka om konst kan beröra utan att just syn och hörsel behövs. Vad sker då med våra andra sinnen? Hur aktiveras de och vad får vi för upplevelser? Är våra upplevelser likadana? Spelar det någon roll?

Att med hjälp av ny samtidskonst skapa möten mellan teckenspråksvärlden och konstscenen. Människor med dövblindhet står i centrum. Konsten är helt nyproducerad och utforskar nya tekniker och förhållningssätt för att man som döv, eller om man har en kombination av syn- och hörselnedsättning, dövblindhet ska kunna ta del av utställningen.

Deltagande konstnärer: Julia Adzuki, Mari Kretz, Lisa Jeanin & Rolf Shuurmans, Maria Luostarinen Matti Kallioinen, Nadja Ekman, Birgitta Dahlström, Asha Kowalska, Harry Rozental, Bert Liljeholm Brännström.

Låter det luddigt? Bara att ta tillfället i akt och se vad det egentligen handlar om.

Den andra utställningen är ”Konstnärer blir dom som inte kan bli serietecknare” (en av årets häftigaste titlar på en utställning om du frågar mig). Här kan du frossa i verk och lära mer om seriekonsten. Har du missat denna utställning under våren har du chansen t o m den 17 september.

Annika E Andersson
Vill du aktivera barnen? Då finns det tillfällen med ”Kännbar sommarverkstad”. Varje onsdag i juli klockan 13-15. Då har museet öppen verkstad för barn och unga som relaterar till utställningen Kännbart.

Vi vill ge dig nya perspektiv!
En hel värld av känslor, intryck, färg och form, allt inom gångavstånd i centrum. Nära till en kopp kaffe, en bit mat eller bara en välbehövlig paus för att smälta intrycken. Konst i världsklass och den väntar på dig i staden som galleri. Fler guidningar, museer och gallerier hittar du på boras.com/stadensomgalleri
--------------------------------------------
Den här bloggposten (dag 98, 6 juni) är en del av #blogg100

#blogg100 är en utmaning som startades av Fredrik Wass och nu kommer tillbaka för sjätte gången/året. Du kan läsa mer om #blogg100 här. Tanken är kort och gott att blogga varje dag i 100 dagar. Något som kan låta lättare än vad det troligen är i realiteten.

Därför! behöver vi dig. Vill du vara med lägger du en kort beskrivning om vad du vill blogga om, en kort beskrivning av dig själv (och gärna en bild, eller en länk till en bild, som vi får använda på bloggen) och skickar till anders.kihl at boras.com - har du en massa inspiration är du så klart välkommen att lägga in flera bloggposter. Skriv också gärna vilken/vilka dagar under 100-dagarsperioden som du vill att vi publicerar just dina gästbloggposter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar