måndag 5 juni 2017

Nypremiär på Orangeriet - #blogg100 dag 97


Jodå, visst blir det servering på Orangeriet, mitt i centrala Borås, i sommar. Redan under nationaldagen den 6 juni smyger man igång verksamheten och sedan öppnar man upp helt och hållet från den 12 juni.

Under måndagen den 5 juni sätter man upp uteserveringen och Micael Johansson (en av fyra som ska driva serveringen i sommar) är lugn när vi träffas i Orangeriet några dagar innan premiären.

- Visst, det har varit tight med tid men vi kommer hinna och vara igång. Vi kommer att servera fika, glass och från den 12 juni är vi igång med lunchservering och då hoppas vi så klart att vi fyller parken och Orangeriet med glada boråsare och besökare, säger Micael.

Enligt Micael kommer man normalt sett fokusera på dagtid och lunch med fikaservering fram till 17. Men när det händer grejer i parken, evenemang, sommarträning, Sommartorsdagarna® o s v kommer man självklart ha öppet längre och erbjuda ett härliga häng på Borås kanske allra vackraste plats.

Man kommer till en början erbjuda ett brett utbud av alkoholfria alternativ med goda viner. Utbudet kompletteras förhoppningsvis med ett serveringstillstånd efter hand, men Micael vill ändå trycka på vilket otroligt spännande utbud av goda och smakrika alkoholfria viner som kommit fram under senare år.

Det blir med största sannolikhet en del happenings i och omkring Orangeriet också.


Anders Kihl
- Javisst, vi finns ju mitt i en park och har massor med barn och familjer runt oss hela dagarna. Vi kommer satsa på att upplåta yta för vernissager, utställningar och även happenings mer riktat till barn. Vi tar det lite som kommer och provar oss fram, dessutom händer det ju väldigt mycket i parken ändå under sommaren. SM-veckan kommer inom kort och då blir det föreläsningar på daglig basis härinne, fortsätter Micael och pekar mot mötes- och föreläsningsdelen av Orangeriet.

Vi önskar Micael och hans kompanjoner stort lycka till med uppdraget och vill samtidigt passa på att hälsa alla boråsare och gäster i staden varmt välkomna till stadens vardagsrum mitt i Stadsparken.

Vi ses i Orangeriet i sommar!

--------------------------------------------
Den här bloggposten (dag 97, 5 juni) är en del av #blogg100

#blogg100 är en utmaning som startades av Fredrik Wass och nu kommer tillbaka för sjätte gången/året. Du kan läsa mer om #blogg100 här. Tanken är kort och gott att blogga varje dag i 100 dagar. Något som kan låta lättare än vad det troligen är i realiteten.

Därför! behöver vi dig. Vill du vara med lägger du en kort beskrivning om vad du vill blogga om, en kort beskrivning av dig själv (och gärna en bild, eller en länk till en bild, som vi får använda på bloggen) och skickar till anders.kihl at boras.com - har du en massa inspiration är du så klart välkommen att lägga in flera bloggposter. Skriv också gärna vilken/vilka dagar under 100-dagarsperioden som du vill att vi publicerar just dina gästbloggposter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar