måndag 20 november 2017

Upplev ljussatt konst i vinterskrud


Centrala Borås är fullt av offentlig konst. Skulpturer, statyer, små street art-installationer och gigantiska muralmålningar. Varje verk är fantastiskt i sig året om, men får ofta en extra dimension och effekt av t ex motljus, skuggor, en krispig vinterhimmel, snö eller mörker i kombination med den ljussättning som många verk har eller får nu.

Inför julen 2016 erbjöd vid guidade turer i centrum bland de verk som är belysta. Vi skapade även ny belysning till några verk och så sker också i år. Från den 26 november kan du följa med på en guidning bland ljussatt konst i Borås och vi erbjuder guidningar ända fram till jul. En mer traditionell variant där vi pratar om verken, konstnärerna, skapandeprocessen m m och en mer familjeanpassad variant där vi i första hand låter barnen upptäcka konsten på ett lättsammare och mer lekfullt sätt.

På vår sida boras.com/stadensomgalleri samlar vi alltid aktuella utställningar och guidningar/visningar på museer, gallerier och de bland den offentliga konsten i stadskärnan. Där kan du även hitta en karta över vilka verk som är ljussatta (och den kompletterar vi löpande i takt med att vi belyser fler verk). På kartan hittar du naturligtvis även verk som inte är ljussatta, men de som har belysning har en liten glödlampa som kartikon för att du enkelt ska kunna hitta dem om du väljer att vandra runt på egen hand. Besöker du Borås med barn men inte har möjlighet att upptäcka konsten i kvällsljus kan jag varmt rekommendera BoråsGo som blir ett spännande konstäventyr för familjen.

Stina Hallhagen
Du hittar naturligtvis alla våra guidningar på boras.com/stadensomgalleri och vill du förboka biljett kan du göra det direkt på ticketmaster.se. Du kan självklart även köpa dig guidning över disk hos oss på Borås Tourist Center eller med kort/Swish direkt i anslutning till guidningen (vid startplatsen Textile Fashion Center) i mån av plats.

Vi vill ge dig nya intryck!
En hel värld av känslor, intryck, färg och form, allt inom gångavstånd i centrum. Nära till en kopp kaffe, en bit mat eller bara en välbehövlig paus för att smälta intrycken.

Konst i världsklass och den väntar på dig i staden som galleri. Fler guidningar, museer och gallerier hittar du på boras.com/stadensomgalleri

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar