tisdag 5 december 2017

Ge bort en klassiker i julklapp - Boråsklassikern firar 10 år


En svensk klassiker är nog bekant för de allra flesta. Om inte annat så är det nog hos få som det inte ringer en klocka kring ingående lopp som Vasaloppet och Vätternrundan t ex. Men visste du att det finns en motsvarighet i Borås - Boråsklassikern.

Det var kanske inte helt obekant heller och även här ringer det förmodligen en klocka kring Kretsloppet och Linnémarschen men de övriga ingående delarna är kanske inte lika allmänt kända. I Boråsklassikern ingår fem delar, men du kan erhålla klassikern genom att genomföra fyra (vilka väljer du själv). En del av evenemangen har olika sträckningar att välja mellan medan det i klassikern finns minimikrav (vill du tillryggalägga en längre sträcka går det naturligtvis utmärkt). För 2018 är datumen som följer:


  • Klassikerskidan 26 januari (21 km) skidor
  • Linnémarschen 28-29 april (21 km Kype-Ymer eller 21 km Rya Åsar) vandring
  • Vidaredssjön Runt 20 maj (67 km) cykel
  • Borås Open Water 18 augusti (1.000 m) simning
  • Kretsloppet 15 september (10 km) löpning


Vid vissa evenemang tillhandahålls tidtagning men för klassikern finns inga tidsmässiga prestationskrav. För att göra klassikern ska du ha fullgjort fyra av fem ingående grenar inom ett kalenderår från din första deltävling.

Vill du starta lite mjukare kan du istället prova motionsklassikern med kortare sträckningar.

Anders Kihl
Under 2018 firar Boråsklassikern 10 år, därför har ansvariga för klassikern Borås Korpen tillsammans med arrangerande föreningar satt samman det perfekta julklappspaketet där du betalar för fyra av de ingående evenemangen men får möjlighet att genomföra alla fem. Fram till den 15 januari kan du köpa de rabatterade paketen på både klassikern och motionsklassikern, t ex hos oss på Borås Tourist Center.

Så varför inte passa på att ge dig själv eller någon annan som älskar motion och utmaningar eller bara behöver komma igång en perfekt julklapp?

Läs mer om paketen och alla ingående grenar på borasklassikern.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar