onsdag 10 januari 2018

Nordblad siktar högt under 2018 och släpper ny platta


Erik Nordblad är boråsaren som började skriva egen musik, bara för drygt fyra år sedan. Fast å andra sidan är han inte mer än 24 år så framtiden ligger helt klart för honom. Våren 2016 släpptes första singeln och kort därefter gjorde han den första publika spelningen, tillsammans med gamla klasspolare från Bäckängsgymnasiet, på Brygghuset i Borås.

Spelningen gav mersmak och publikens respons triggade nya utmaningar och sommaren 2017 stod Nordblad på scen på Stora torget i Borås och tävlade i P4 Nästa under en av stadens populära Sommartorsdagar.

Redan då började skrivandet för den kommande EP:n och det är nu som karriären förhoppningsvis ska sätta fart på allvar. Den nya plattan "Open Sea" speglar Nordblads liv och olika vinklar på hur man mår som utbränd, samt resan och processen från ett sådant stadie till att återigen se glädje och känna drivkraft i vardagen.

Anders Kihl
- Idag är det enkelt att sprida musik på sociala medier och streamingtjänster, men för mig är det framförallt ut och "giga" som gäller. Jag tror att det är bästa sättet och så jag vill nå ut med min musik. Det är också då man får den där omedelbara feedbacken från publiken. Jag ser fram emot det här året och hoppas verkligen att plattan blir uppskattad, berättar Nordblad.

Den 12 januari blir det releasefest och konsert på Brygghuset i Borås. Dock är det redan slutsålt så när du läser det här får du nöja dig med att lyssna in dig på EP:n (om du inte redan köpt biljett förstås.

Följ Nordblad på facebook och på Spotify. Och är du riktigt nyfiken kan du lyssna in dig på en intervju samt en sneak peak från Open Sea i det här inslaget från P4 Sjuhärad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar