onsdag 31 januari 2018

Nu kan du OCR-gymma i Borås med 90 meter hinderbana


OCR-race, hinderlopp, obstacle race - kalla det vad du vill. Ska du vara med i något lopp i år eller har planer på att kanske prova på då är det dags att rikta blickarna mot Borås, på allvar. Sedan en dryg vecka tillbaka finns nämligen Boråsregionens enda permanenta träningsanläggning för hinderlopp här, och allt med en stor tanke bakom.

Vi träffar Claes Fridell på "En Zon för allt" som har funnits i nuvarande lokaler ett drygt år. Tillsammans med frun Angela erbjuder de ett helhetskoncept kring genomtänkt, långsiktig träning för både kropp och själ som bygger på gediget kunnande. Allt ifrån coachning till individuell träning eller i grupp, massage, zonterapi, kroppsscreening, HLR-utbildning och mycket mer.

- Hinderbana är egentligen bara ett begrepp för att beskriva så folk förstår, men det är så mycket mer. Självklart kan man rusha runt banan på kortast möjliga tid, som i ett lopp, men det är när man fokuserar på varje litet delmoment som man ökar förståelse, tränar upp styrkan och hittar perfektionen i att ta varje hinder på bästa sätt, berättar Claes.

- Det här är varken en lekplats eller en actionpark, det är seriös träning i lokaler med exceptionellt bra materiella träningsförutsättningar för den som satsar på hinderlopp framöver. Vi erbjuder verktygen och kunskapen för att utveckla fysiken, styrkan och förmågan att ta ett hinder, till perfektion. Vägen dit kan vara helt annorlunda än man tror. Att mata slag på en sandsäck med basebollrack är tillsynes inte mycket OCR, men det och många andra övningar ger förutsättningar för att sedan lyckas mycket bättre när man övergår till övning i själva hinderbanan, fortsätter Claes.
Banan i sig är på en ganska kompakt yta, men genomför man den som en komplett bana blir sträckan inte mindre än 90 meter. Det snillrika är att den erbjuder oändliga möjligheter till träningsmoment, olika avstånd och svårighetsgrader. Det gör att alla från en total nybörjare till en extremt erfaren OCR-löpare kan dra nytta av den och utmana sig själv efter de individuella gränserna. Claes berättar också att han har ytterligare planer för banan men vill att utvecklingen ska ske i samråd med användarna och stegvis för att trigga ytterligare.

Annelie Stigsson som får agera förevisare på banan för dagen, är en av de som Claes coachar. Hon har en lång fotbollskarriär bakom sig men har stora och långtgående målsättningar inom OCR-världen och har redan en bred erfarenhet av military fitness och ett flertal OCR-lopp såväl individuellt som i team.

- Det är perfekta förutsättningar, här kan man verkliga finslipa på alltifrån styrka, explosivitet till uthållighet och teknik, säger hon med ett förvånansvärt brett leende efter att ha fått förevisa de olika delarna på banan om och om igen, medan Claes peppar och kommer med justeringar och goda råd.

Anders Kihl
Håll ögonen på Stigsson - det verkar finnas en outsinlig energi, framåtanda och kämparglöd som jag anar kan ta henne hur långt som helst inom OCR.

Här kan du träna året om, oavsett väder. Inför kommande lopp eller för att utmana dig själv och testa nya gränser. Ett tillfälle, tiokort, halvår eller helår det är fritt val och driver du ett företag och vill hjälpa personalen till bättre hälsa, starkare kropp, bättre arbetsförhållanden och en piggare vardag - då kan du självklart höra av dig för att boka en ett eller flera specifikt anpassade genomgångar och träning ihop med Claes som coach och inspiratör.

Nyfiken på mer? Läs mer på webben eller facebooksidan eller ta en direktkontakt för mer information.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar