måndag 22 januari 2018

Vackert och magiskt i The Weather Diaries


Redan när man stiger in i rummet för utställningen The weather diaries går man in i ett annat mood. Automatiskt sänker man rösten och saktar in stegen. Belysningen är dämpad på ett behagligt sätt vilket gör att man känner att man stiger in i en annan atmosfär.

Utställningen som är på Textilmuseet tar oss genom tre lika men ändå olika länder och kulturer. Grönland, Island och Färöarna gestaltas genom konstnärsduon Cooper & Gorfers magiska kameralins. Utställningen visar porträttfoton och installationer som tagits fram fram i samverkan med modedesigner från de tre önationerna.

Sara Cooper och Nina Gorfer började samarbeta i konstnärliga fotoprojekt år 2006 och har gett ut flera succéböcker och ställt ut internationellt. De arbetar efter en egen metod där resor och möten med människor står i centrum. Deras upplevelser transformeras till iscensatta porträtt fyllda av symbolik, lager av färg och texturer.

Man kan givetvis gå på egen hand och uppleva dessa vackra konstverk men som vi så många gånger tänkt och konstaterat så är det väldigt trevligt om någon som kan och känner till utställningen berättar om den, i alla fall om man inte är så kunnig själv, vilket varken jag eller Mia är.

Malena Karlsson, intendent och vår guide som också varit med och satt upp utställningen visade och berättade om konstnärerna. Vi fick veta bakgrunden och historian bakom varför de vackra konstskapelserna blivit till.

Lördagen den 3 februari kommer Sara Cooper finnas på plats för att själv att berätta om utställningen. The Weather Diaries pågår till den 3 mars och fram till dess erbjuds guidade turer och aktuella tider finns här. Går man på egen hand så finns det givetvis information om utställningen på plats.

Vi kan varmt rekommendera ett besök på denna utställningen, som med fördel kan kombineras med bl a ett besök på den permanenta utställningen Textil Kraft som vann pris som årets utställning 2016 eller varför inte en fika på The Wine and Coffee Company som finns i anslutning inne på Textile Fashion Center.

Vi vill ge dig nya intryck!
Stina Hallhagen & Mia Landin
En hel värld av känslor, intryck, färg och form, allt inom gångavstånd i centrum. Nära till en kopp kaffe, en bit mat eller bara en välbehövlig paus för att smälta intrycken.

Konst i världsklass och den väntar på dig i staden som galleri. Fler guidningar, museer och gallerier hittar du på boras.com/stadensomgalleri

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar