tisdag 6 februari 2018

Sportlov i BoråsVecka 7 är det sportlov i Borås, vilket betyder att det arrangeras massor av aktiviteter runt om i staden för lediga barn och ungdomar. Dessutom har våra största besöksmål öppet hela veckan, med smygsmart redan under helgen. Vi samlar alla aktiviteter på boras.com/sportlov men för att underlätta kommer här några höjdpunkter från veckan.

Borås Djurpark

Djurparken är såklart öppen för alla sportlovsfirare, närmare bestämt 10-18 februari kl 11-15. Ta dig till parken och se hur djuren har det så här års! Passa samtidigt på att köpa Lejonkortet för att få inträde för hela säsongen. All information om öppettider och priser hittar du på boraszoo.se. Se även till att följa dem på facebook och instagram för aktuella uppdateringar.

Navet Science Center

Borås egna Science Center är öppet hela veckan, 10-18 februari kl 11-16. Där har det laddats upp med olika aktiviteter inom matematik, konstruktion, katapultbygge, med mera. Ta med dig din upptäckarglädje och lär dig något nytt! Mer information hittar du på navet.com.

Gina Tricot Grand Prix

En av Sveriges största hopptävlingar äger rum för tionde året i rad, vilket firas med topprankade hoppryttare från hela Norden. Här kan du uppleva fartfyllda tävlingar, se vackra hästar och träffa ridsportens främsta ryttare. Tävlingarna pågår 7-11 februari och för den hästintresserade är det här något man inte kan missa. Läs mer om tider och inträde på ginatricotgrandprix.com.

EM-kval i basket
Inled sportlovet med en internationell basketmatch! Lördagen den 10 februari spelar Sverige en EM-kvalmatch mot Italien i Boråshallen. En vinst skulle innebära att Sveriges lag står med ena benet i EM 2019. Ta tillfället i akt att på plats stötta Sveriges basketdamer till vinst! Mer information på boras.com.

Borås Basket vs Uppsala Basket

Det är mycket basket på gång denna veckan. Även Borås Basket är här och det är alltid hög stämning när de spelar sina hemmamatcher i Boråshallen. Fredag den 16 februari är det dags för dem att möta Uppsala. Ta med hela familjen och njut av basket på nationell toppnivå! Mer information om alla Borås Baskets hemmamatcher hittar du på boras.com.

Sportlovsfilm på Röda Kvarn

Röda Kvarn visar två filmer för sportlovslediga barn. Helgen 10-11 februari visas Trollvinter i Mumindalen där Mumintrollet upptäcker att märkliga varelser väntar på en efterlängtad gäst kallad Julen. Onsdag och torsdag 14-15 februari kan du se Den stora nötkuppen 2. Ekorren Charlie återvänder till sin park och möts av en otäck syn – den ondskefulle borgmästaren håller på att röja bort alla träd! Såklart talar alla svenska. Mer information hittar du på boras.com.

Ett konst(igt) äventyr – Guidning för familjer bland ljussatt konst

Den 15 och 18 februari kan du följa med på särskilda barnguidningar bland den belysta konsten i Borås. På promenaden får du se skulpturer, installationer och muralmålningar – en hel värld av känslor, intryck, färg och form. Allt inom gångavstånd i stadskärnan. Alla deltagare bjuds på en reflex och får låna en ficklampa. Hela familjen är välkommen och barn under 18 år går gratis. Läs mer och boka biljetter på boras.com.

Skridskoåkning i ishallen

Vill du prova på att åka skridskor eller spela hockey med dina kompisar? Båda ishallarna i Knalleland är öppna alla dagar förutom lördag och det är gratis att åka. Om du inte har skridskor kan du hyra på plats. Mer information på boras.com.

Sportlovskul med Sports For You

Den 13-14 februari kan du prova på olika idrotter tillsammans med Sports For You. Alla aktiviteter är gratis. Dessutom är det samtidigt futsalturnering och innebandyturnering i Lundbyhallen. Mer information och länkar till de olika arrangemangen hittar du på boras.com.

Barnens Vasalopp

Tisdagen den 13 februari arrangerar Björkehovs IS och IK Ymer Barnens Vasalopp på Borås Skidstadion. Anmälan från kl 10.30, kostnad 30 kr. Alla deltagare får medalj och diplom. Mer information på boras.com.

Bakom kulisserna på Borås Stadsteater

Teatern låter dig följa med bakom kulisserna! Det är lite magiskt att se hur det går till på en teater och se sådant inte alla har tillgång till. Visningen kostar ingenting men kräver anmälan. Läs mer på boras.com.

Sportlov på Borås Konstmuseum

Vill du veta hur det går till på ett museum? I konstmuseets öppna workshop kan du prova på hur det funkar! Alla barn får ta med ett kärt ting som de får dokumentera och hantera som ett värdefullt museiföremål. Läs mer på boras.com.

Jessica Ågren
Allt om sportlovet hittar du som sagt på vår sportlovssajt boras.com/sportlov. Följ oss även på facebook för att hålla dig uppdaterad. På den kommunala sajten boras.se hittar du ytterligare information om sportlovsaktiviteter i idrottshallar och fritidsgårdar.

Om du har några frågor eller behöver broschyrer eller kartor är du välkommen att höra av dig till oss på Borås Tourist Center 033-35 70 90, tourist@boras.com eller titta in hos oss på Sven Eriksonsplatsen 3 vid Resecentrum i Borås.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar