fredag 23 mars 2018

Bra Kompis lockar över 2000 glada fotbollskompisar varje år


Byttorps IF har sedan 2003 arrangerat Bra Kompis Klassfotboll. Bra Kompis vision är en trygg och bra uppväxtmiljö för unga människor där alla har möjlighet till framtidstro och grunden för arrangemanget har målsättningar som utvecklats i stark samverkan mellan Borås Stad, IF Elfsborg och föreningar, organisationer, företag och enskilda personer.

Bra Kompis har som uppdrag är att sprida en bra värdegrund som kan hjälpa unga människor att göra goda val i livet. Kring klassfotbollen bjuder Byttorps IF in alla barn i årskurs 0-6 i Borås och Bollebygds kommuner och turneringen spelas på Ryda sportfält den 26-27 maj 2018.

Det är många barn och ungdomar som har spelat fotboll på Ryda i Bra Kompis-turneringen genom åren. De senaste åren har vi haft drygt 2000 deltagare, jätteroligt!

Vår ambition är barn och ungdomar ska finna glädjen i aktivitet och rörelse med sina kompisar. Vi uppmuntrar även de klasskamrater som inte spelar att de kommer och hejar på sina vänner, gärna med skyltar och hejarramsor :-)

Fotboll är en sport som alla kan var med att spela, det krävs inte någon speciell utrustning förutom benskydd. Det måste finnas minst 2 tjejer och killar på plan hela tiden. Att delta i bra kompis klassfotboll bygger en härlig gränslös vänskap både inom och mellan lagen.

Förra året började vi med en Bra Kompis tävling där alla anmälda lag kan delta. Detta var verkligen en succé med tanke på den kreativitet och engagemang som tävlingsbidragen speglades utav! Klasser som är anmälda lämnar in bidrag till tävlingen som ska illustrera ”ALLA FÅR VARA MED”. Man kan göra en teckning, bild eller film. En kommitté kommer att utse vinnare som kommer att presenteras på Bra kompisdagarna. Klasserna kan vinna en upplevelse på Leos Lekland, Bio eller Bowling beroende på vilken årskurs det gäller.


För samtliga besökare på eventet vill vi inspirera till rörelse olika sätt. I år kommer man att kunna prova på Walking Football eller lösa kluriga uppgifter tillsammans med gänget från Navet.

Caroline Thorén,
Bra Kompis och Byttorps IF
Vi kommer att dela ut Fair Playpriser till de lag, ledare, spelare eller supportrar som utmärker sig. Det kommer vara en kommitté som vandrar runt mellan planerna. Kommittén består av spelare från Flickakademin och representanter från IF Elfsborg och Byttorps IF. De vill lyfta upp situationer som speglar schysst spel, att man hjälper och uppmuntrar eget lag och även motståndarlaget samt bra agerande från föräldrar och lagledare.

Sista anmälningsdagen är 9 april. Anmäl laget här.

Låt oss alla, vuxna och ungdomar göra årets tillfälle till det bästa någonsin! Vi ses där i sann Bra Kompis-anda!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar