onsdag 7 mars 2018

Konstgalleriet blir konsertlokal när Mackan n Matthew releasar


Har du någon gång varit på Ålgården i Borås? Då vet du att både lokalen och omgivningarna bjuder på en alldeles särskild atmosfär. Den forna kvarnen, som sedermera blev vattenverk rymmer idag utställningslokal och har fått tilläggsnamnet - konstnärernas galleri. Men, nu är det dags för något helt annat! Releasespelning och det kan ju bara bli hur bra som helst.

Lokalen känns ju egentligen som gjord för konserter. Det ska enligt utsago ha hållts konsertevenemang här tidigare, dock inget som jag känner till eller kan minnas, men nu är det som sagt dags. Igen.

Den 7 april står Mackan n Matthew på scen för att releasa sin nya platta "Genom Brott". 6 nyskrivna låtar, som släpps på Spotify dagen innan varvas med några äldre låtar. Mackan n Matthew består i grunden av två syskonpar, men kvällen till ära finns även Johan Walter (elgitarr) och André Sveningzon (keyboard) med på scenen. 2016 tog man sig via uttagningstävlingar på Sommartorsdagarna® i Borås ända till riksfinal i musiktävlingen "P4 nästa" (som då hette Svensktoppen nästa). Hösten 2017 började bandet skriva låtarna och under januari-februari spelade man in plattan "Genom Brott" som nu releasas.

Men, med sig har man också den boråsbaserade synthpopduon Tiffany & Louise (som även de stått på Sommartorsdagsscenen (som förband sommaren 2017).

En helkväll med musik, kanske lite dans och magiska lokaler. Kan det bli bättre? Och vill du gå? anmäl dig gärna via facebookeventet och Swisha 20 kr 0738022708 så har du säkrat din plats. Lokalen har begränsat antal platser och vid dörren kan arrangören tyvärr inte garantera plats.


Anders Kihl
TIDER FÖR KVÄLLEN
20.00 Dörrarna öppnar
20.15 Tiffany & Louise
21.00 Mackan n Matthew

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar