torsdag 29 mars 2018

Njut av konst och ekologisk gårdsfika i påsk - Brämhults gård


Det är en isande kall vinterdag när jag stiger in genom de rustika dörrarna till Brämhults Gård. Snön bäddar in de vackra omgivningarna i ett tyst täcke och det enda som hörs är tonerna från några tidiga vårfåglar som försöker betvinga vinterns fasta grepp om landskapet.

Innanför dörrarna är det varmt och ombonat. Jag har varit här många gånger förr, men varje gång slår de historiska vingslagen allt djupare i mig när jag stiger in. Kanske på ett alldeles särskilt sätt idag, när lokalen är tom på människor och tystnaden gör intrycken ännu starkare.

Jag är här för att hälsa på Jörgen, som äger Brämhults Gård, men möts av Jörgens mamma. Hon tänder ett ljus och bjuder mig en kopp kaffe vid bordet där jag sitter och känslan av gårdens motto gör sig påmint - en hållbar mötesplats. Här finns tid och utrymme för stillhet, reflektion och hållbarhet genomsyrar hela verksamheten från tankesätt till råvaror, materialval och evenemangsinnehåll i huset.

Här på gården finns så mycket att uppleva kring träning, hälsa, upplevelser, festligheter eller varför inte bara njuta av en god fika och de vackra omgivningarna, sannerligen en lisa för själen.
Lars Gustaf Andersson

I påskhelgen blir det något alldeles unikt. Gården har fyllts av vacker konst från konstnären Lars Gustaf Andersson, något som ackompanjeras av både gofika och pianokonsert. Utställningen Metamorphosis kan du se ända fram till den 14 april, men på påskafton kan du avnjuta utställningen tillsammans med en ekologisk gårdsfika och kl 12.30 framför konsertpianisten Lars Hägglund verk av den berämda kompositören Philip Glass. När jag ser den pampiga flygeln på plats i motljuset från de stora fönstren på den gamla svinalängans höloft har jag svårt att tänka mig en mer harmonisk och vacker miljö för konstutställning och pianokonsert.

Anders Kihl
Det mysiga gårdscafét har även öppet annandag påsk och alla andra dagar under utställningsperioden, kolla in det och allt annat som händer på bramhultsgard.se och följ i sociala kanaler för att hålla dig uppdaterad.

Jag kliver ut från den vackra ombonade gården och tackar Jörgen för besöket för den här gången med orden - jag kommer snart tillbaka!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar