onsdag 28 mars 2018

Snart dags för påsk - här är påsklovsaktiviteterna!


Den kalla vintern håller i sig än så länge men det stoppar inte påsken! Snart är den här - med ägg, kycklingar och påskharar överallt, och sedan är det lov för alla skolbarn vecka 14. Behöver du tips på aktiviteter inför lovet? Då har du hamnat helt rätt! Här har du ett axplock av allt som är på gång runt påsk. Ännu mer hittar du såklart på boras.com/pasklov.

Påskparad i Borås City, 31 mars
Fira påskafton med att gå med i påskparaden! Ledd av påskkycklingen går paraden från Knalletorget (vid Röda Kvarn) till påskträdet på Stora torget där det sjungs och dansas. Därefter blir det påskgodis till alla barn.

Påsklov på Navet, 1-8 april
Som vanligt har Navet öppet för alla påsklovslediga som är sugna på att lära sig något nytt. Se den häftiga ljusshowen om ljusets hemligheter och experimentera och lär dig om matematik, naturkunskap och teknik. Öppet 1-8 april, kl 11-16 alla dagar.

Påsklovsöppet på Borås Djurpark, 30 mars-8 april
Varför inte njuta av påsklovet i djurparken tillsammans med alla djuren? Ta chansen och se elefanter, geparder, giraffer och schimpanser från 30 mars till 8 april, kl 10-16 varje dag. Perfekt för alla lediga barn, ungdomar och familjer redo för ett äventyr!

Påskpyssel på Hötorget, 30 mars
Pyssla tillsammans med Panduro på Hötorget, kl 12-14 på långfredagen. Alla är välkomna, stora som små. Så ta med mamma, farfar, storebror och hunden ner till stan för att skapa precis det ni vill. Självklart får du ta med dig ditt pyssel hem.

Gratis guidning: Ett konst(igt) äventyr, 30 mars
I samband med påskpysslet på Hötorget hålls en guidad vandring i konstens tecken, speciellt anpassad för barn. Upplev stadskärnans muralmålningar, skulpturer och installationer på ett lättsamt sätt tillsammans med familjen - helt gratis.


Påsklovskul med Sports For You, 4-5 april
Prova på olika idrotter tillsammans med Sports For You. Alla aktiviteter är gratis. Kom och testa, du kanske hittar en ny favoritidrott! För schema se sportsforyou.se.

Påsklovsaktiviteter Next Level Craft, 3-6 april
I samband med påsklovet smygöppnar den nya utställningen Next Level Craft på Textilmuseet med aktiviteter för alla skaparsugna. Bli inspirerad av utställningen och slöjda tillsammans i en kreativ miljö. Fri entré för alla barn och medföljande vuxen.

Påsklov på Borås Konstmuseum, 4-5 april
Bygg ett konstverk i en öppen verkstad på Borås Konstmuseum. Inspirerade av utställningen Snittet bygger alla tillsammans en installation som växer fram i rummet med hjälp av oväntade och spännande material.

Jessica Ågren


Barnfilmsmatiné på Röda kvarn, 7-8 april
Röda Kvarn visar en barnfilm perfekt för påsklovet. Filmen heter Grottmannen Dug och kommer från skaparna av Wallace & Gromit och Fåret Shaun och utspelar sig i tidernas begynnelse, när ulliga mammutar vandrade över jorden. Där träffar vi Dug som måste ena sin stam mot en mäktig fiende.


Självklart hittar du alltid fler evenemang på boras.com. Om du har några frågor är du välkommen att höra av dig till oss på Borås Tourist Center på telefon 033-35 70 90, mejl tourist@boras.com eller helt enkelt titta in hos oss på Sven Eriksonsplatsen 3 vid Resecentrum i Borås. Glad påsk!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar