torsdag 3 maj 2018

Få ditt lystmäte av vackra fordon i Borås


Gillar du bilar, motorcyklar och andra fordon? Kanske särskilt de som är lite äldre, lite speciella och/eller ordentligt blankputsade? Är fälgrengöring något av en ceremoni som görs mer noga än rengöring av kristallkronan. Ja du måste faktiskt inte vara så inbiten, du kan säkert njuta ändå. Vår och sommar i Borås innebär en hel rad härliga tillfällen att uppleva vackra fordon.

Vårmönstring på Almenäs
Den 19 maj arrangerar SHRA Borås, för 15:e året i rad, den numera klassiska vårmönstringen för bil och mc vid Almenäs. Det brukar vara runt 500 fordon som rullar in på de stora gräsytorna för att visa upp sig i sin allra vackraste vårskrud. Du behöver självklart inte ha något eget fordon att ställa ut, det går alldeles utmärkt att bara komma och titta. Givetvis finns det servering på plats, tipspromenad och lotterier m m.

Boka in datumet och läs mer på boras.com.

Volkswagenutställning på Ryda
Den 26 maj är det dags för nästa event. Den här gången lite smalare, men precis lika vackert. Den årliga fanfesten är en träff för Volkswagenentusiaster och en del av träffen består av en publik utställning som är öppen för allmänheten som är sugna på att titta på fina bilar. Givetvis är det Volkswagen som gäller och företrädesvis då den klassiska bubblan med sina större syskon i minibussvariant.

Läs mer på boras.com.


Torgträffar under sommaren
Så länge jag kan minnas har det under sommaren rullat in fantastiskt vackra veteranfordon på Stora torget i Borås under tisdagskvällarna. 2018 är inget undantag. SMH (Sjuhäradsbygdens Motorhistoriker) börjar sina träffar den 29 maj och håller på ända fram till 21 augusti, med ett uppehåll under veckorna 27-30 mitt i högsommaren.

Anders Kihl
Det är olika teman varje tisdag, men normalt gäller att fordonen som ställs ut ska ha veteranstatus, d v s vara minst 20 år gamla, det finns dock några undantag under säsongen för särskilda typer av fordon. Det brukar vara massor av folk och härlig stämning att i lugn och ro gå runt och njuta och prata med stolta fordonsägare och andra motorentusiaster.

Läs mer på boras.com.

Varmt välkommen till Borås i sommar och njut av vackra fordon. Får du inte nog i Borås kan du även slänga ett öga på Sportvagnsträffen vid Hofsnäs den 25 augusti. Känner du till andra motor-/fordonsevenemang som du vill tipsa om? Skriv en kommentar eller maila till evenemang@boras.com.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar