torsdag 31 maj 2018

Konstnärsbesök i Skogstomtsparken


Ni minns tjejerna som stod bakom Galleri Villastaden? Det lilla galleriet med ett stort antal utställningar med stor bredd bakom sig. Kanske med Lasse Åbergs utställning 2015 som fjäder i hatten. Numera finns inte det fysiska galleriet längre men både Martina Levinsson och Anna Karolina Larsson har fortsatt både sin personliga konstnärsbana såväl som arrangörskapet av galleriutställningar. Det handlar dock mer om pop-up utställningar och egna utställningar.

Besök Martina den 5 juni mellan kl 16-19.
Jag hade för ett tag sedan förmånen att göra ett besök i Martinas helt nya ateljé, där hon dels skapar egna verk, dels håller olika typer av workshops, målarevent och kurser inom framförallt fritt måleri så som Vedic Art. Vedic Art är snarare en metod än en konstform eller ett manér och syftar till att hitta den skapande förmågan i varje människa. 17 principer som härstammar från den indiska kulturen och ordet Veda betyder kunskap och principerna startar igång processer som på nya sätt öppnar upp för bland annat kreativitet. Jag stannar där i min beskrivning, resten får ni googla på, men principerna sägs vara applicerbara även på livet i övrigt förutom konsten.

När jag träffar Martina, sprudlar hon av lycka. En helt ny, ljus, öppen ateljé som gjord för inspiration och skapande, dessutom med en helt nylanserad serie keramik under namnet "Daisies". Martina berättar glatt om sina alster och att allt fler, både enskilda individer och företag, får upp ögonen för det fria skapandet. Det fungerar ypperligt som ett företagsevent enligt Martina, perfekt som ett kortare inslag under kick-offen, sommarfesten, eller liknande. Ett lätt, otvunget sätt att skapa glädje, inspiration och kreativitet, utan bedömningar, pekpinnar eller rätt och fel.
Anders Kihl

Nu kan du också besöka Martina då hon den 5 juni gör en pop-up utställning i sin egen trädgård vid Skogstomtsparken 7 i Villastaden. Vacker konst, keramik, mingel med dryck och tilltugg samt härligt häng i trädgården. Ett perfekt tillfälle att njuta av konsten och snacka idéer om ett kreativt event för kompisgänget eller företaget. Alla är välkomna 5 juni mellan kl 16-19.

Läs mer på martinalevinsson.se eller följ på facebook och instagram.

Vi vill ge dig nya intryck!
En hel värld av känslor, intryck, färg och form, allt inom gångavstånd i centrum. Nära till en kopp kaffe, en bit mat eller bara en välbehövlig paus för att smälta intrycken.

Konst i världsklass och den väntar på dig i staden som galleri. Guidningar, museer och gallerier hittar du på boras.com/stadensomgalleri

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar