torsdag 14 juni 2018

Varför välja i sommar? Upplev Borås på 48 timmarVarför välja när du kan göra allt? Ta med familjen till Borås i sommar och upplev allt som staden har att erbjuda. Från apor, elefanter, giraffer, vargar, zebror, geparder, noshörningar och massa andra spännande djur på Borås Djurpark, till glass och svalkande dopp på Alidebergsbadet, och Navet Science Center med experiment, lärorika lekar och - nytt för i sommar - illusioner. Lägg till en guidad vandring i Staden som galleri med gigantiska väggmålningar och fantastiska skulpturer och upplevelsen är komplett. Och du får alltihop för bara 360:-/vuxen och 250:-/barn. Ett riktigt kap om du frågar mig. För den som kommer utifrån finns paketet även med övernattning, i samarbete med stadens hotell (läs mer om specifika erbjudanden här).Jag minns själv hur roligt det var att besöka djurparken som barn. Allt var så häftigt, djuren var så stora och spännande. Det var ett äventyr varje gång. Numera förhöjs äventyret ännu mer av den nybyggda gångbron som tar en rätt in till savannen, och nöjet fortsätter i Simbaland med Simba på scen. När jag var liten var det en glass på cafét, en vandring runt savannen, ett besök i aphuset och en stund vid sälsjön för att titta på show som gällde. Och såklart massa lek och skoj! Redan då, utan allt nytt och spännande som kommit de senaste åren, var djurparken något av det bästa som fanns.

Likadant var det med Navet. Jag åkte ofta dit med skolan och lärde mig massor genom att experimentera och leka. Jag minns särskilt en gång då vi pratade om vattnets kretslopp och om hur moln bildas, något jag aldrig ens funderat på innan dess. Det var fascinerande att se de småskaliga experimenten förklara större biologiska fenomen. Allt det finns såklart kvar, men nu finns det också massa nya oväntade aktiviteter, som en lärorik virtual reality-upplevelse om havet. Under sommaren kan du dessutom fascineras och förundras över synvillor och illusioner i utställningen Det lurade ögat, som kommer att få dig att undra hur det du ser ens är möjligt.


Att besöka Alidebergsbadet är i sin tur ett badäventyr som heter duga. Med höga hopptorn och flera bassänger finns det alltid något att hitta på. Jag minns volleybollspelande på gräsmattan och glassätning efter besök på djurparken. Att just besöka djurparken i samband med badet var givet. Att svalka sig efter en lång dag bland djuren är helt perfekt. Det är precis vad man behöver då. Glass, värmande sol och ett svalkande dopp, vad mer kan man begära?

Jessica Ågren

Något som däremot inte fanns när jag var liten är guidade vandringar och spännande konst att titta på. Tänk vad mycket som har hänt under de senaste åren! Nu finns det så mycket att se att allt inte får plats i en enda vandring. Nu kan alla njuta av vackra muralmålningar från street art-festivalen No Limit och mängder av skulpturer utspridda över hela staden. Ett tips är att gå den guidade vandringen för att få en inblick i de största verken, för att sedan se de resterande på egen hand. Då får du både en djupare förståelse för konsten samtidigt som du kan ta det i din egen takt och upptäcka det just du vill. I år är det även Borås skulpturbiennal 2018 med nya tillfälliga konstverk överallt i staden och på Borås Konstmuseum, så varför inte ta en titt på dem?

Det finns mycket att se och göra. Så, varför välja? Allt finns ju här, precis framför näsan på dig i Borås 48 timmar.

Borås 48 timmar - en biljett till upplevelser
Upplev Borås mest populära besöksmål på 48 timmar. Övernattning och entré till Borås Djurpark, Navet Science Center, Alidebergsbadet samt en guidning inom Staden som galleri ingår.

Se våra förmånliga paket med övernattning på boras.com/48timmar.

Du kan också köpa ditt paket utan övernattning. 360 kr/vuxen och 250 kr/barn upp till 14 år på Borås Tourist Center eller i de medverkande hotellens receptioner.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar