måndag 8 oktober 2018

Borås i bilder - ett perfekt sätt att visa upp staden


Jag fick äran att bli gästbloggare och berätta om Facebookgruppen "Borås i bilder". Jag har funderat på en fotogrupp tidigare, men inte riktigt kommit fram till vad jag ville ha för inriktning. Men så tänkte jag att det vore skoj att se hur andra fotograferar Borås, jag vill även att det är aktuella foton, fotona ska vara max två veckor gamla. (Vill man se historiska foton från Borås så finns det en grupp för det

Exempel från @borasibilder på Instagram
Uppskattning för gruppen fick jag nästan omedelbart, Borås DLY skrev om sidan, Borås Tidning kontaktade mig och skrev om Gruppen. Radio Sjuhärad ville jag skulle medverka i deras program. Politiker i Borås uppskattade gruppen, Näringslivet och Borås City kontaktade mig.

En av orsakerna till att Borås i bilder blev så uppmärksammad var att Borås ansågs vara en av Sveriges fulaste städer, och jag startade denna grupp precis rätt i tid, tillsammans med alla medlemmar kan vi motbevisa detta. Gruppen är för alla, från nybörjare till proffs, det finns regler i gruppen och en av det viktigaste reglerna är att fotona skall spegla Borås samt ha ett allmänintresse.

Borås i bilder är ett perfekt sätt att visa upp Borås, för nyinflyttade, turister och även för oss som redan är Boråsare och bor i denna underbara stad, eller för de som har bott här men fortfarande är nyfiken på Borås.

Sedan jag startade gruppen så har det kommit upp många bra idéer från medlemmarna, vi kör fototävlingar med olika teman och med ett pris till vinnaren. Vi kommer försöka hålla i ett fotoplank i framtiden där vi medlemmar kan visa upp våra foton för allmänheten i analog form.

Erik Widman, grundare av
Borås i bilder på Facebook
Jag har även fått förslag på att man kan göra fotovandringar i Borås, tex med ett förbestämt tema och sedan publicera vad vi fotat. På så sätt lär man sig av andra och kan diskutera foto och knyta kontakter med andra fotointresserade.

Facebookgruppen har funnits i två månader och har över 1400 medlemmar, det har publicerats många fina foton i gruppen och jag startade Instagramkontot @borasibilder för att plocka ut guldkornen och för att även visa vårt vackra Borås på Instagram.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar