onsdag 10 oktober 2018

Välkomna till folkfesten i skogen!

Samtliga foton Masaya AB
Den andra upplagan av Rya Åsar Trail Run närmar sig med stormsteg. Lördagen den 20 oktober kl 12.30 går startskottet. Bansträckningen är identisk med förra året på strax över elva kilometer men i år har vi fyra olika startgrupper för att bättre sprida ut deltagarna på resan mot mållinjen. Vi har totalt 750 platser till loppet och i skrivande stund har över 680 löpare anmält sig. För att säkra din plats till loppet anmäler du dig på ryaasartrailrun.se

Vid premiärloppet av Rya Åsar Trail Run deltog 500 löpare och det blev en härlig folkfest i skogen. Vi ville skapa en häftig upplevelse, där start- och målområdet skulle sjuda av liv, musik, rörelse och en skön Runners Lounge.

Vi ser loppet som en perfekt utmaning både för motionärer och elitlöpare. Loppet springs till stora delar på Rya Åsars vandringsled, även kallad Granstigen, i en vacker och kuperad natur. Efter tre kilometer anländer löparna till loppets stora kraftprov, Djävulsbacken, en 300 meter lång backe med drygt 75 meter stigning. Första löpare i dam- och herrklassen upp för backen tar hem det åtråvärda backpriset. Väl uppe fortsätter loppet på fantastiskt vackra stigar via Rya Klints utsiktsplats där man kan blicka ut över Borås. Det ger styrka för att ta sig vidare i spåret och passera Fjällsjön och Abborrsjön för att därefter trycka på i steget i det avslutande utförspartiet mot mål.

I år har vi spetsat till start- och målområdet till att vara ännu mer dynamiskt, där vår utökade Runners Lounge och större scen kommer att spela centrala roller.

På scen har vi likt förra året Beatarce som höjer stämningen med sin musik och konferencier Fredrik Sandgren. Nytt för i år är att Adam Englund uppträder inför start med sin hyllade låt ”Alla hatar dig Borås” för att sedan också springa loppet. Restaurang Grill och gryta tar även steget ut i skogen och bjuder på smakfull mat över kolgrill.

Tävlingsledarna Linus Wirén
och Niklas Ivarsson 
För att också väcka löparintresset hos barnen så introducerar vi i år Rya Åsar Kids Trail Run, ett lopp på 1,6 km för barn mellan sju och tolv år. Loppet startar kl 11.00 och genomförs utan tidtagning. Alla barn får medalj och banan. Vi hoppas att Rya Åsar Trail Run ska bli ett ännu bättre event för hela familjen där olika generationer hejar fram varandra.

Vi syns på Rya Åsar den 20/10!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar