onsdag 21 november 2018

40 chanser att uppleva den offentliga konsten i vinter

Foto: Fredrik Malmlund
Hösten och mörkret är här på allvar, men misströsta inte. Den mörka årstiden innebär mängder av nya chanser att uppleva den ljussatta konsten i Borås på ett nytt sätt. Söndagen den 25 november startar årets guidningar bland den ljussatta konsten i Borås och det blir en skön mix av skulpturer, installationer och street art.

Foto: Fredrik Malmlund
Konsten har en härlig och konstant närvaro i staden, den finns förstås på gallerier och museer men också på ett påtagligt sätt i vårt vardagliga vardagsrum, stadskärnan. Med över 105 skulpturer, närmare 30 större muralmålningar och mängder med mindre street art installationer har man aldrig långt till ett nytt intryck i Borås.

Under den mörka årstiden är många av verken ljussatta. Varje årstid och varje väderlek ger verken ett särskilt ljus, ett speciellt skimmer och en särskild karaktär. Personligen älskar jag de intryck jag får av dem i mörker då ljussättningen skapar spännande reflektioner och skuggningar.

Följ med på en guidning så får du ut mer av upplevelsen. Våra kunniga guider tar dig med på den drygt tre kilometer lång promenad genom stadskärnan (från Textile Fashion Center) till Sandwalls Plats, berättar om Borås internationella skulpturbiennal, street art festivalen No Limit, konstverken, konstnärerna och ger dig en och annan spännande anekdot.

Foto: Fredrik Malmlund
Smidigast är att förköpa din guidning via ticketmaster.se, där du hittar samtliga guidetillfällen (även dagtid bland den offentliga konsten i Borås). Det är möjligt att köpa biljetter på plats i anslutning till guidningarna också, men grupperna är begränsade storleksmässigt för att säkerställa kvalitén på guidningen.

Anders Kihl
Boka in din guidning, samla vännerna, klä dig varmt och njut av alla konstintryck. Förslagsvis avslutar ni upplevelsen med en fika, en bit mat eller kanske god dryck på någon av stadens caféer och restauranger.

Vi vill ge dig nya intryck!
En hel värld av känslor, intryck, färg och form, allt inom gångavstånd i centrum. Nära till en kopp kaffe, en bit mat eller bara en välbehövlig paus för att smälta intrycken.

Konst i världsklass och den väntar på dig i staden som galleri. Fler guidningar, museer och gallerier hittar du på boras.com/stadensomgalleri

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar