torsdag 3 januari 2019

Borås XC Challenge - årets mest färgstarka skidhappening


Fredagen den 8 februari förvandlas Borås Skidstadion till ett ljussatt vinterlandskap och det blir en helt ny typ av skidhappening. Skidåkning är hetare än på mycket länge och spåren i Borås med omnejd får idel goda recensioner på sajten skidspar.se. Men nu kan du uppleva skidstadion på ett nytt sätt, Martin Damm, en av initiativtagarna bakom Borås XC Challenge förklarar:

- Vi är skidnördar allihop, men vi är också missionärer av sporten och vill att fler människor ska upptäcka glädjen i och hälsoeffekterna med längdskidåkning. Förr gav sig många ut på långa spår en vacker vinterhelg med familjen men idag är det primärt fokus på tävlingsmomentet vid många skidevent. Eventen upplevs ofta som ganska allvarsamma och tävlingsinriktade. Med Borås XC Challenge vill vi göra ett avspänt och coolt skidevent helt enkelt. Här är det viktigaste att vi umgås och har kul, ljussättningen gör att det känns spektakulärt och blir en happening utöver det vanliga.

Borås XC Challenge går av stapeln som en stafett, varje lag ställer upp med tre deltagare som vardera ska tillryggalägga 3 kilometer. En total sträcka på 9 km således, men det blir korta spår på en kompakt och spektakulär skidstadion.

- Ja, det ska vara en häftig inramning. Det blir DJ som kommer höras över hela spårområdet, vi belyser träden och lägger ljusslingor i snön utmed spåren. Det kommer bli magiskt vackert i skogen kring arenan och musiken förstärker känslan, fortsätter Martin.

Förutom själva skidåkningen blir det foodtrucks som serverar mat till alla deltagare, ja givetvis finns det också möjlighet att köpa mat för dig som åskådare och lagen erbjuds också en inspirationsföreläsning av och med Boråsfödda VM-guldmedaljören Emelie Öhrstig.

Anders Kihl
- Exakt, vi vill skapa en helhet, en inramning som passar som företags/personalevent, för kompisgänget eller för familjen som vill vara med. Behöver man vässa formen eller bara få lite konkreta tips erbjuder vi också vid två tillfällen anmälda deltagare två skidkurser med erfarna instruktörer, inför loppet.

Du hittar all information du behöver samt anmälan på borasxcchallenge.wordpress.com och kan följa allt som händer på facebook och instagram.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar