torsdag 10 januari 2019

Vårens tre första lunchteatrar

Konsten att göra en chilenare
Under vårens lunchteater lyfter Borås Stadsteater kvinnor som haft betydande roll inom svensk kultur och frågor om identitet. Repertoaren består av sex föreställningar med allt från närgångna porträtt och musik till politisk humor och nostalgi. Till soppan blir det möten med bland annat estradören som brevväxlade med världssopranen Birgit Nilsson, humorkaraktären Filippa von Sère som drömmer om att rädda miljön via ekologisk överkonsumtion och sångerskan som ser den amerikanska 30- och 40-talsjazzen som en andra familj. Vi börjar med en närmare titt på de tre första lunchteatrarna.

De utmaningar vi står inför
Konsten att göra en chilenare
Konsten att göra en chilenare som besöker lunchteatern den 15 januari är en föreställning om hur det är att växa upp med frågan ”Var kommer jag ifrån?". Nils Närman Svensson och Gloria Tapia, som båda lämnade Chile för Sverige som barn bjuder på en emotionell bergochdalbana av musik och sånger om att vara chilenare, svensk, adopterad, skådespelare och ständigt ställd inför frågor kring identitet och tillhörighet.

De utmaningar vi står införI den humorpolitiska föreställningen De utmaningar vi står inför den 5 februari kommer publiken att möta publiken tre vitt skilda karaktärer som alla på ett eller annat sätt, genom sina strategier att klara vardagen, speglar de utmaningar vi står inför i dagens Sverige. Det är bloggaren Filippa von Sère som drömmer om att rädda miljön via ekologisk överkonsumtion, livmodersfeministen Yolanda del Toro som tycker att män ska vara män och specialpedagogen Eva som lider av sin heterosexuella vita skuld. Alla karaktärer är skapade och spelas av Johanna Lazcano, som vi sett på Borås Stadsteaters scen ett flertal gånger förut. Senast 2013 i Ett hav av Kaspar Hausrar, därförinnan 2007 både som titelrollen i Nancy Viktoria och medverkande i Oliver Twist och innan det 2006 i Hamlet.


Värp först och kackla den
Värp först och kackla sen bjuder på en resa av musik, anekdoter och humor i en föreställning om en av världens främsta operasångerskor den 12 februari. Baserat på sina många år av brevväxling med världssopranen Birgit Nilsson berättar och sjunger estradören Mattias Enn om bondflickan från betfältet i Skåne som nådde till Metropolitan, La Scala och Bayreuth. Föreställningen bygger på Mattias Enns bok med samma namn som föreställningen. 

Sofie Karlsson
Läs mer om föreställningarna och boka biljetter på Borås Stadsteaters hemsida eller kontakta biljettkassan på 033-35 35 35. För 225 kr får du en härlig teaterupplevelse, lunch från Utbult Borneby & Co samt kaffe som serveras i Teaterfoajén från kl 11.30. Föreställningarna börjar kl 12.00 och pågår ungefär en timma.

Följ också gärna i sociala medier på facebook och instagram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar