fredag 8 februari 2019

Här är sportlovet i Borås


Snart är det återigen dags för sportlov, en vecka då stadens många besöksmål bunkrar upp med massor av aktiviteter för lekfulla, äventyrslystna och pyssliga barn. Här är en sammanfattning av mycket av det du kan hitta på i veckan (allt hittar du på boras.com/sportlov).

Först ut är Borås Djurpark, som som vanligt håller öppet hela sportlovet, med start redan nu på lördag. Gör ett besök och se hur djuren har det den här tiden på året. Många djur visas utomhus, men du kan även hälsa på en del av dem inne i stallarna där du kan komma dem riktigt nära. Kl. 11-15 är det som gäller, alla dagar.

Även Navet har öppet hela veckan, och bjuder in till en spännande temavecka om astronomi under namnet Stjärnjakten. Bland annat kan du göra eget astronomipyssel och vara med på astronomivisningar. Lär dig allt om rymden på Navet Science Center, alla dagar mellan kl. 11 och 16.

Kanske har du en blivande modedesigner hemma som vill testa att skapa något själv, eller så vill ni kanske bara pyssla med textil och stämplar? Då är Textilmuseet perfekt för er. De bjuder nämligen in till två olika sportlovsaktiviteter, textiltryck på tisdag och onsdag, och visning följt av pyssel i designern Balenciagas anda på torsdagen. Ett perfekt utflyktsmål för den som gillar att skapa. Dessutom är det fri entré för medföljande vuxen.

I Borås har du alltid nära till skog och snö, och för den som vill ut i skidspåren finns det flera olika alternativ runt om i staden. Bland annat Knektås, Hestra och Skidstadion välkomnar för skidåkning dagarna i ända. För aktuell spårstatus, se skidspar.se.

Även skateboarding går att testa under veckan, när Borås skatehall öppnar för allmänhetens åkning. Två timmar per dag, mellan kl. 13 och 15, är det gratis för alla från 7 år och uppåt att testa skate, BMX och kickbike. Utrustning finns att hyra och om du behöver hjälp finns det alltid någon att fråga.

Under veckan visar även Borås Bio Röda Kvarn flera spännande filmer. Redan i helgen är det dags för Min granne Totoro, en älskvärd film om två systrar och en skogsvarelse vid namn Totoro. Senare under veckan visas Sune vs Sune, en av förra årets största svenska barnfilmer, där Sune gör allt för att inte bli utbytt av den nya Sune som börjat i hans klass. Och under helgen i slutet av sportlovet är det animerade Grinchen 3D som står på programmet.

För ännu fler tips och mer info om varje aktivitet kan du titta in på boras.com/sportlov eller besöka Borås Tourist Center. Du kan också kontakta oss på 033-35 70 90 eller tourist@boras.com. Följ oss gärna på facebook och instagram för att hålla dig uppdaterad.

Jag önskar er ett trevligt sportlov, och hoppas ni hittar något som passar er!

Jessica Ågren

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar